Komentara: 20
Pregleda: 8483
Foto

Svečano obeležen Dan bolnice

01.10.2022. u 16:08h
Izvor: Subotica.com
U Opštoj bolnici upriličena je svečanost povodom obeležavanja 181 godine od osnivanja ove zdravstvene ustanove. Tom prilikom je rečeno da je bolnica na pragu velike istorijske promene koja podrazumeva komplenu rekonstrukciju zgrade.
Svečano obeležen Dan bolnice

Rukovodstvo i svi zaposleni u Opštoj bolnici sa nestrpljenjem očekuju rekonstrukciju ove zdravstvene ustanove. U toku je postupak javne nabavke za izbor projektantske kuće koja će uraditi izmenu i otkloniti nedostatke na postojećem projektu, nakon čega sledi početak radova.

To je ogroman projekat vredan više od 40 miliona evra, a ja nemam sumnju da će on biti i realizovan. Nemam sumnju ni da će svi zaposleni za vreme trajanja radova savesno obavljati misiju zbrinjavanja pacijenata. Sledeće godine u ovo doba očekujemo neke prve radove, a pre toga treba da se okonča međunarodni tender.Treba nam nova, savremena bolnica dostojna znanja svih ljudi koji u njoj rade - poručio je direktor Opšte bolnice, dr Saša Dželebdžic, i podsetio da je Grad izdvojio sredstva u visini od 50 miliona dinara za izmenu i dopunu projektno-tehničke dokumentacije za predstojeću rekonstrukciju.

Svečano obeležen Dan bolnice

Uz Grad, veliku podršku Opštoj bolnici pružaju i viši nivoi vlasti.

Samo ove godine, Opšta bolnica dobila je opremu u vrednosti od 130 miliona dinara. Između ostalog, dobili smo hirurške laparaskopske stubove, ortopedske i artroskopske stubove, stigli su i inkubatori za Odeljenje neonatologije, a imamo i nove ginekološke stolove, hirurške instrumente i još mnogo toga. Sve to i zaslužuje naša bolnica koja je među prvima u zemlji počela sa izvođenjem laparaskopskih operacija, a 2017. godine urađena je prva kateterizacija srca. Sa ponosom mogu da kažem da je prošle nedelje urađena i prva vantelesna oplodnja - istakao je direktor ove zdravstvene ustanove.

Svim zaposlenima, Dan bolnice čestitao je i gradonačelnik Stevan Bakić koji je poručio da su lekari i svi zdravstveni radnici heroji našeg grada.

Svečano obeležen Dan bolnice

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas sa vama, sa herojima našeg grada. Za hrabrost i požrtvovanost koju svakodnevno iskazujete u odbrani života i zdravlja naših sugrađana i onih pacijenata koji dolaze iz drugih opština , ja ću vam neprestano izražavati zahvalnost. Vaša hrabrost naročito je došla do izražaja tokom najvećih udara korone - poručio je gradonačelnik Bakić i dodao da je bolnica ponovo u rukama zaposlenih - Sada vi odlučujete, a mislim da imate dobro i kvalitetno rukovodstvo. Nikada više ne bih želeo da se dogodi da me moji sugrađani, koje srećem u gradu, mole da spasavam Opštu bolnicu. Bliži nam se rekonstrukcija, Subotica će konačno dobiti jedan moderan, savremeni klinički centar kakav zaslužujete i vi koji ovde radite i svi pacijenti koji tu dolaze - zaključio je prvi čovek Subotice kom je na današnjoj svečanosti, uz pojedine lekare, tehničare i druge zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi, uručena povelja Opšte bolnice.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 8483
Povezane teme

stevan bakić

dr saša dželebdžić

dan bolnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.