Komentara: 3
Pregleda: 4150
Foto

Svečani prijem brucoša na Građevinskom fakultetu

03.10.2023. u 12:18h
Izvor: Subotica.com
U amfiteatru Građevinskog fakulteta upriličen je svečani prijem za 73 brucoša koliko je upisano ove godine.
Svečani prijem brucoša na Građevinskom fakultetu

Ponosna vlasnica indeksa Građevinskog fakulteta od ove akademske godine je Milana Ševo iz Novog Žednika. Nakon završene građevinske škole, upis na ovaj fakultet bio je sasvim logičan sled.

Svečani prijem brucoša na Građevinskom fakultetu- Ne plašim se studentskih obaveza koje me očekuju u narednim godinama, jer sam i u srednjoj školi učila i bila vredna, tako da ću zapravo samo nastaviti putem koji mi je dobro poznat. Verujem da ću sve predispitne i ispitne obaveze završavati na vreme - priča Milana koja građevinarstvo vidi kao veoma perspektivnu profesiju - U budućnosti vidim sebe u građevini, ova profesija ima zaista mnogo potencijala, a inženjeri su izuzetno traženi na tržištu rada. 

Da za stručnjacima iz oblasti građevinarstva i geodezije vlada velika potražnja podvukao je i dekan ove visokoškolske ustanove prof. dr Milan Trifković koji je poželeo dobrodošlicu novim studentima.

Svečani prijem brucoša na Građevinskom fakultetu- To su izuzetno perspektivne profesije, a nezaposlenih gotovo da nema. Oni koji vode geodetske firme najbolje znaju koliko je teško pronaći inženjera, jednostavno ih nema. Naši studenti kada završe školovanje postaju stručnjaci iz ovih prestižnih profesija što im omogućava dobar status u društvu, kao i materijalni status - navodi Trifković - Odličnu su odluku doneli i verujem da će većina njih i završiti fakultet.

Od naredne akademske godine na subotičkom Građevinskom fakultetu biće u ponudi i smer arhitektura, najavio je prof. dr Trifković.

Svečani prijem brucoša na Građevinskom fakultetu- Smer geodezija smo otvorili pre sedam godina i to se pokazalo kao pun pogodak, jer smo poboljšali upis za čak 33 odsto. Sledeće godine će biti akreditovan i smer arhitektura na koji ćemo upisivati 25 studenata. Mi smo u potpunosti spremni, imamo sve uslove, a što je najvažnije kvalitetan profesorski kadar - završava sagovornik. 

Inače, za 49 godina postojanja, Građevinski fakultet u Subotici iznedrio je više od 2.300 diplomiranih inženjera, više od 650 master inženjera, 10 magistara i 21 doktora nauka.

Izvor: Subotica.com
Prijem brucoša na Građevinskom fakultetu Prijem brucoša na Građevinskom fakultetu Prijem brucoša na Građevinskom fakultetu Prijem brucoša na Građevinskom fakultetu Prijem brucoša na Građevinskom fakultetu Prijem brucoša na Građevinskom fakultetu Prijem brucoša na Građevinskom fakultetu Prijem brucoša na Građevinskom fakultetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 1 čas
Komentara: 3
Pregleda: 4150
Povezane teme

brucoši

građevinski fakultet

prijem brucoša

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.