• Pregleda: 2050

Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu

Nova školska godina na Ekonomskom fakultetu u Subotici započela je danas, svečanim prijemom studenata prve godine osnovnih akademskih studija.
Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu

Ekonomski fakultet ove godine je upisalo ukupno 502 studenta, od čega 142 studenta u Subotici, na osam studijskih programa iz oblasti ekonomije, menadžmenta i poslovne informatike. Za njih je danas upriličen svečani prijem u Amfiteatru ove visokoobrazovne ustanove, a svoja očekivanja od studija, podelio je sa nama Ljubomir Apelić, student prve godine Agroekonomije.

- Upisao sam Ekonomski fakultet zbog bolje budućnosti, jer je veoma značajno da nastavimo školovanje, da se stalno usavršavamo i proširujemo trenutna znanja, a očekujem da ću ga uspešno završiti - rekao je Apelić.

Na istom smeru, u prvoj godini studija pridružila mu se i Miljana Ćadić, koja kaže da ju je na studije privuklo veliko interesovanje za ekonomiju.

- Završila sam srednju Ekonomsku školu, interesuje me ekonomija i imala sam veliku želju da nastavim školovanje, a očekujem da ću da naučim nešto novo i steknem još veća znanja nego što imam sada - istakla je Ćadić.

Brucoš Nikola Bunjevčev, odlučio je da nastavi studije na Ekonomskom fakultetu, jer smatra da će mu pružiti veće šanse za zaposlenje, u odnosu na to da se zadržao samo na srednjem obrazovanju.

- Od studija očekujem da ću se usavršiti, upisao sam Evropsku i međunarodnu ekonomiju i nadam se da ću završiti sve u roku, jer mi je to primarni cilj - rekao je kratko Bunjevčev.

U ime studenata Ekonomskog fakulteta, brucošima je dobrodošlicu poželeo Vukašin Stojanović, potpredsednik Studentskog parlamenta, kao neko ko im je po godinama i iskustvu najbliži i kome su studije i studentski život još uvek sveži.

- Ovo je novi početak i jedna nova, potpuno nepoznata priča za vas, koja sa sobom donosi nova poznanstva, nove prilike, novo znanje, iskustva, ljubavi, druženja, žurki i još mnogo toga. Za početak vam želim da izađete iz granica i okvira koje ste sami sebi postavili ili vam ih je neko drugi postavio i da idete što dalje možete u onome što će vam fakultet pružiti i omogućiti u narednih nekoliko godina - poručio je Stojanović i dodao da im je za sva pitanja i nedoumice Studentski parlament uvek na raspolaganju.

Dekan fakulteta, prof. dr Aleksandar Grubor, istakao je da novu generaciju studenata čine mladi ljudi, koji su upisali ekonomiju želeći na taj način da pokažu kako pravih i dobrih ekonomista u Srbiji nema mnogo.

- Od naših studenata se, pre svega, očekuje da budu vredni i radni, da uče i polažu ispite, te da nakon četvorogodišnjih studija steknu naziv diplomirani ekonomista. Ekonomski fakultet će se truditi da svojim studentima ponudi nova i primenljiva znanja u skladu sa vremenom u kojem živimo, a tu pre svega mislimo na rastući značaj informacionih tehnologija i opšteg procesa digitalizacije, ne samo u našoj zemlji, nego i u okruženju - istakao je prof. dr Grubor.

Uspešan početak studija, brucošima su poželeli i Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicijа i međunarodne saradnje, i Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog upravnog okruga, koji su prisustvovali svečanosti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
ss Odgovori
Dobrih 30% će pobeći glavom bez obzira kada shvate da se i vazduh naplaćuje a ne dobijaš ništa za to. 80% profesora dođe na predavanje i čita iz knjige, a na ispitu te za*ebava ako nisi zapamtio gde su tačka i zarez.
Goran Odgovori
Brucoši SREĆNO!

Otvaranje godine 2/3 amfiteatra zaposleni na fakultetu!!!
Brucoši pobegli u zadnja četri reda!!!
Prva dva reda prazni!!!
Nekada su tu bili predstavnici Republičke i Pokrajinske Vlade..Gradonačelnik Subotice, a sad..NIKO..
Jednom rečju tužno..
Sledeće godine još manje studenata, tri reda prazna ...
Za par godina tu će biti odelenje Ekonomskog fakulteta iz Novog Sada..

Prst na čelo DEKANE!!!
voyager
Postovani Gorane, zaboraviste pitati dekana na koliko mesta prima "naknadu za neki "rad"". Naravno to nikako nije posledica cinjenice da je taj lik bio mentor labanove (malo slovo nije po gramatici vec prema etici) doktorske disertacije prepune istrazivanja kao osnovni uslov za neku disertaciju.
voyager Odgovori
Nekada za vreme onog "trulog socijalizma" to bio fakultet (da navedem prave profesore, sve as do asa).
stormwatch Odgovori
Ova deca sa slike, za par godina ce umesto u klupama subotickog ekonomskog faxa, sedeti u kancelarijama ili fabrikama u nekom gradu u inostranstvu, bice primorana na to. Te novce sto tuchete na taj naprednjacki fax bolje odma utucite u odlazak u inostranstvo.

EMIGRACIJOM DO POBEDE!!!!!!!!!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.