Komentara: 0
Pregleda: 2312
Foto

Svečani doček prvaka u osnovnim školama

02.09.2023. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Ponovo su školska dvorišta i hodnici ispunjeni dečjom grajom, žamorom i smehom. Stariji učenici vraćaju se u školske klupe, dok oni najmlađi, prvu put ulaze u učionice i ne sluteći da upravo stvaraju uspomene o kojima će verovatno govoriti i u starim danima. 
Svečani doček prvaka u osnovnim školama

Osnovna škola „Sveti Sava“ svoje prvake svečano je dočekala juče, kada su njihovi stariji drugari izveli priredbu i uz puno pesme, igre i smeha poželeli im dobrodošlicu. 

 - Ove godine upisali smo 65 učenika prvog razreda, u tri odeljenja, dva odeljenja u matičnoj školi i jedno u izdvojenom odeljenju na Bikovu. Odeljenja u matičnoj školi preuzeće Tatjana Bunčić i Mirjana Lončarević, i Sandra Jakopčević u izdvojenom odeljenju. Već enkoliko godina stagniramo sa brojem učenika, ali nadamo se da će iz godine u godinu biti sve više učenika – kaže direktor OŠ „Sveti Sava“ Miroslav Cicmil, dodavši da će ove školske godine imati desetak učenika iz Rusije i Ukrajine, različitog uzrasta – Ono što je želja nas zaposlenih u ovoj školi jeste da sva deca budu srećna, da budu zadovoljna, da se osećaju kao kod kuće, a sve drugo će doći – usvajanje novih znanja, veština i vrednosnih sudova koji će im koristiti u životu. 

Svečani doček prvaka u osnovnim školama

Učiteljica Tatjana Bunčić preuzela je 1a odeljenje, a ni posle 36 godina rada sa decom, nije izgubila polet i entuzijazam već sa radošću i nestrpljenjem kreće u nove pobede. 

 - Prvaci su ti koji nama ulepšavaju prve školske dane, svojim divnim ličnostima, iskrenošću i onim što od škole očekuju. Ova škola uvek je lepo sarađivala i sa decom i sa roditeljima, jako se lepo slažemo, i jedva čekam da radim sa svojim prvacima, oni zaslužuju svu moju ljubav i pažnju – ističe ona. 

Svečani doček prvaka u osnovnim školama

Ni učenici nisu krili oduševljenje i uzbuđenje. 

 - Jedva sam čekala da krenem u školu, i da upoznam nove drugare i učiteljicu – kaže novopečeni prvak, Mila. 

Zvanično prvog dana nove školske godine, svoje nove nade dočekala je OŠ „Kizur Ištvan“. Učenici drugih razreda pripremili su im za doček prigodnu priredbu, kako bi im u što većoj meri ulepšali i olakšali početak školovanja. Uz mnogo radosti i dečjih osmeha, 4 odeljenja prvaka, zvanično  su postali đaci. 

 - Ove godine se vraćamo na staro, na broj učenika koji smo ranije imali – prošle godine imali smo jedno odeljenje manje, a ove godine ponovo imamo 3 odeljenja na srpskom nastavnom jeziku i jedno odeljenje na mađarskom nastavnom jeziku. Što se tiče učitelja, imamo tim koji je spojio i iskustvo i mladost – Milena Marković, Jovan Radojković, Sandra Spasić i Timea Hoša. Svi koji ove godine krenu u našu školu imaće sreće da imaju izuzetne učitelje. Uz njih, značajnu ulogu igra i naša psihološko-pedagoška služba, koja pruža ogromnu podršku u adaptaciji na novu sredinu, kako deci tako i učiteljima i nastavnicima – kaže direktor OŠ „Kizur Ištvan“ Dejan Anđelović

Svečani doček prvaka u osnovnim školama

Kao i u drugim školama, i u ovoj školi imaju određeni broj dece iz inostranstva, pre svega iz Rusije i Ukrajine, ali ove godine i iz Kine. 

 - Mi sada imamo oko 30 dece iz Rusije i Ukrajine, razmeštenih po svim razredima. Takođe, imamo i decu iz Kine. Ali, to je sve lepota naše škole, da pokažemo da smo svi mi jednaki, samo sa različitim afinitetima. Mi smo od te dece iz Rusije i Ukrajina naučili nešto novo, veliki broj naše dece sada je naučio ruski jezik. To je sve naše bogatstvo, nadamo se još jednoj uspešnoj godini -zaključuje Anđelović.

Svečani doček prvaka u osnovnim školama

Jedna od učiteljica koja će u ovoj školi preuzeti prvi razred jeste i Milena Marković, koja je sedam godina radila na zameni, a sada po prvi put preuzima svoju generaciju prvaka. 

 - Do sada sam radila na zameni, a ovo j emoja prva generacija, moji prvi prvaci. U dosadašnjem radu sam imala lepu saradnju sa roditeljima i decom, što je najvažnije. Ne sumnjam da će se to i dalje nastaviti, očekujem 4 uspešne godine - ističe ona.

Svečani doček prvaka u osnovnim školama

Sve prvake subotičkih osnovnih škola dočekao je i pokon koji im je, za srećan polazak u školu, pripremio Grad Subotica. 
 

Izvor: Subotica.com

Doček prvaka u "Kizuru"

Doček prvaka u "Kizuru" Doček prvaka u "Kizuru" Doček prvaka u "Kizuru" Doček prvaka u "Kizuru" Doček prvaka u "Kizuru" Doček prvaka u "Kizuru" Doček prvaka u "Kizuru" Doček prvaka u "Kizuru"
Pogledaj ostale fotografije

Prijem prvaka u OŠ "Sveti Sava"

Prijem prvaka u OŠ "Sveti Sava" Prijem prvaka u OŠ "Sveti Sava" Prijem prvaka u OŠ "Sveti Sava" Prijem prvaka u OŠ "Sveti Sava" Prijem prvaka u OŠ "Sveti Sava" Prijem prvaka u OŠ "Sveti Sava" Prijem prvaka u OŠ "Sveti Sava" Prijem prvaka u OŠ "Sveti Sava"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2312
Povezane teme

OŠ Sveti Sava

prijem prvaka

dejan anđelović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.