Komentara: 7
Pregleda: 7498
Foto

Svečana akademija Advokatske komore Vojvodine i otkrivanje spomen ploče

13.05.2016. u 13:39h
Izvor: Subotica.com
Svečanom akademijom u Velikoj većnici Gradske kuće Advokatska komora Vojvodine obeležila je danas Dan advokature i 141. godišnjicu postojanja. Ovom prilikom, na zgradi Muzičke škole otkrivena je spomen ploča u znak sećanja na osnivanje Advokatske komore Subotice 1875. godine, kao prve advokatske komore na području Vojvodine. 
Svečana akademija Advokatske komore Vojvodine i otkrivanje spomen ploče

- Advokatska komora Vojvodine posluje perfektno, obavlja sve svoje obaveze, ponekad i mnogo više od toga. Imamo izuzetno žive aktivnosti na edukaciji, ne samo mladih, nego i starijih advokata i advokatskih pripravnika – ističe Srđan Sikimić, predsednik AKV. - Ponosni smo i na intenzivnu međunarodnu saradnju sa komorama iz zemalja bivše Jugoslavije i Evropske unije, sa kojima radimo na najražičitijim programima.

Subotica se može slobodno nazvati „kolevkom advokature“ na ovim prostorima. Uz komore u Segedinu i Temišvaru, bila je medju prvim osnovanim na teritoriji Austrougarske monarhije.

- Osnivačka skupština Advokatske komore u Subotici je održana 11. avgusta 1875. godine. Za predsednika izabran je dr Đerđ Guln, potpredsednika Đerđ Sutreji, sekretara Andor Pauković, dok je tužilac bio Feliks Parčetić – podsetio je advokat Joža Laslo.

Svečana akademija Advokatske komore Vojvodine i otkrivanje spomen ploče

Spomen ploču otkrila je Ruža Dulić, doajen advokata u Subotici, a fotografije možete pogledati u nastavku.

Izvor: Subotica.com

Otkrivanje spomen ploče u znak sećanja na osnivanje Advokatske komore Subotice

Otkrivanje spomen ploče u znak sećanja na osnivanje Advokatske komore Subotice Otkrivanje spomen ploče u znak sećanja na osnivanje Advokatske komore Subotice Otkrivanje spomen ploče u znak sećanja na osnivanje Advokatske komore Subotice Otkrivanje spomen ploče u znak sećanja na osnivanje Advokatske komore Subotice Otkrivanje spomen ploče u znak sećanja na osnivanje Advokatske komore Subotice Otkrivanje spomen ploče u znak sećanja na osnivanje Advokatske komore Subotice Otkrivanje spomen ploče u znak sećanja na osnivanje Advokatske komore Subotice Otkrivanje spomen ploče u znak sećanja na osnivanje Advokatske komore Subotice
Pogledaj ostale fotografije

Svečana akademija povodom Dana advokature

Svečana akademija povodom Dana advokature Svečana akademija povodom Dana advokature Svečana akademija povodom Dana advokature Svečana akademija povodom Dana advokature Svečana akademija povodom Dana advokature Svečana akademija povodom Dana advokature Svečana akademija povodom Dana advokature Svečana akademija povodom Dana advokature
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7498

Povezana vest

Povezane teme

advokatska komora Subotica

advokatska komora vojvodine

dan advokature

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.