Komentara: 36
Pregleda: 7305

Suzbijanje komaraca u prigradskim naseljima od ponedeljka

14.06.2019. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
Suzbijanje komaraca u prigradskim naseljima od ponedeljka

Tretman suzbijanja odraslih komaraca u prigradskim naseljima Subotice sprovodiće se od 17. do 28. juna, u vremenu od 18 do 23 časa, prvog dana u okviru navedenog termina sa povoljnim meterološkim uslovima, u odsustvu padavina, vetra i bez ekstremno visokih temperatura vazduha, saopšteno je iz Službe za komunalne poslove.

Tretman sa zemlje će se u navedenom periodu sprovoditi na teritoriji prigradskih mesnih zajednica: Hajdukovo, Šupljak, Bački Vinogradi, Bikovo, Višnjevac, Stari Žednik, Novi Žednik, Donji Tavankut, Gornji Tavankut, Ljutovo, Mala Bosna, Mišićevo i Đurđin.

Tretman sa zemlje se radi ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, koj je toksičan za pčele, te se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje pet kilometara od mesta vršenja tretmana. Dejstvo preparata traje tri dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 7305

Povezana vest

Povezane teme

zaprašivanje komaraca

suzbijanje komaraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.