Komentara: 24
Pregleda: 3554
Foto

Sutra treća redovna sednica Skupštine grada

04.11.2020. u 15:25h
Izvor: Subotica.com
Sutra treća redovna sednica Skupštine grada

Na sutrašnjoj, trećoj redovnoj sednici Skupštine grada odlučivaće se o 52 tačke dnevnog reda, među kojima su devetomesečni izveštaj o ostvarenju budžeta, plan detaljne regulacije za izgradnju vetroparka u Čantaviru, nova mreža dečjih vrtića,  nove nadležnosti zoohigijene, mere zaštite od buke, izmene programa rada javnih preduzeća...

Najzanimljivije tačke sutrašnjeg zasedanja javnosti je predstavio Balint Pastor, predsednik gradskog parlamenta, a to će biti praksa i ubuduće pred svaku sednicu.

Sutra treća redovna sednica Skupštine grada- Što se tiče izveštaja o ostvarenju budžeta do kraja septembra, moram da napomenem da nije bio jednostavan period i da je zbog epidemije virusa kovid 19 grad imao vanrednih troškova. I pored toga prihodi u budžetu se ostvaruju u velikoj meri – istakao je Pastor. – Predškolska grupa vrtića „Jagodica“ na Kelebiji biće podeljena na dve,  to je konkretno bio predlog Saveza vojvođanskih Mađara da se grupa razdvoji na srpsku i mađarsku gupu. Uvek postoje dileme da li je bolje kada se uči na maternjem jeziku ili dvojezično,  a lično mislim da se bez obzira što se uči i školuje na maternjem jeziku može dobro naučiti i drugi jezik.

Skupština grada odlučivaće i o formiranju odbora i komisija, formiraće se 14 radnih tela uključujući i izbornu komisiju. Članovima komisija kojima još uvek traje mandat, on se neće prekidati.

Prenos skupštinskog zasedanja možete da pratite u četvrtak od 9 časova na našem sajtu ili putem RTV Yueco.

Izvor: Subotica.com
Najava tema Skupštinskog zasedanja u četvrtak Najava tema Skupštinskog zasedanja u četvrtak Najava tema Skupštinskog zasedanja u četvrtak Najava tema Skupštinskog zasedanja u četvrtak Najava tema Skupštinskog zasedanja u četvrtak Najava tema Skupštinskog zasedanja u četvrtak Najava tema Skupštinskog zasedanja u četvrtak Najava tema Skupštinskog zasedanja u četvrtak
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 3554

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.