Komentara: 0
Pregleda: 3680

Sutra se održava Noć istraživača 2014

25.09.2014. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Sutra će u Subotici, baš kao i u još 300 gradova Evrope, biti održana najzabavnija promocija nauke pod nazivom "Noć istraživača 2014". Drugu godinu zaredom, suorganizacija jednodnevne manifestacije poverena je Osnovnoj školi "Kizur Ištvan". Manifestacija se održava od 16 do 22 časa u foajeu hotela Galerija.
Sutra se održava Noć istraživača 2014

Tema ovogodišnje manifestacije je  „Friends to you“, sa ciljem da se podstaknu nova prijateljstva kroz uobičajene faze izgradnje prijateljskih odnosa: upoznavanje, sklapanje prijateljstva, uživanje u prijateljstvu i zajedničko stvaralaštvo, otuda su ključne reči koje opisuju Noć istraživača 2014: otkrivanje, razumevanje, povezivanje, razmena, podrška, ohrabrivanje.

Drugu godinu zaredom, suorganizacija jednodnevne manifestacije poverena je Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“, koja će u petak, od 16 do 22 časa, u foajeu hotela „Galerija“, okupiti mnogobrojne učesnike, subotičke đake – osnovce, srednjoškolce i studente.

Svi oni će se, kroz zanimljive prezentacije i radionice, pozabaviti likom i delom najpoznatijih domaćih i svetskih naučnika. Organizatori su pripremili i posebna iznenađenja za posetioce, pa oni koji budu imali sreće i pri tom pokažu zavidno znanje iz oblasti nauke, moći će da na licu mesta posete planetarijum, koji će za ovu priliku biti postavljen u velikom holu Hotela  „Galerija“.

Učešće u Noći istraživača 2014. potvrdili su Visoka tehnička škola, Učiteljski fakultet, Srednja medicinska škola, Muzička škola, Gimnazija  „Svetozar Marković“,  „Kreativ studio – Studio za moderan balet“, bend  „Time breakers“, osnovne škole  „Matko Vuković“,  „Sečenji Ištvan“ i naravno, škola domaćin,  „Kizur Ištvan“.

Sutra se održava Noć istraživača 2014

Sutra će učenici OŠ  „Kizur Ištvan“ u vremenskmo periodu od 12 do 15,30 časova, na potezu od sredine Radijalca, preko centra grada, do Prozivke i Gabrić ćuprije izvesti flešmob i uz zvuke doboša i truba, pozvati Subotičane da im se pridruže u Noći istraživača.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3680

Povezane vesti

Povezane teme

Škola Kizur Ištvan

noć istraživača

noć istraživača u subotici

OŠ Kizur Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.