Komentara: 3
Pregleda: 4801

Noć istraživača 2014 narednog petka i u Subotici

19.09.2014. u 13:26h
Izvor: Subotica.com
Osnovna škola "Kizur Ištvan" biće i ovog septembra, drugu godinu zaredom, suorganizator Noći istraživača. U petak, 26. septembra, Osnovna škola „Kizur Ištvan“ i Subotica pridružiće se evropskom projektu koji se istovremeno održava u još 300 evropskih gradova. Jednodnevni spektakl biće upriličen u foajeu hotela "Galleria", gde će subotički đaci – osnovci, srednjoškolci i studenti – od 16 do 22 časa na zabavan način promovisati nauku i približiti je najširoj populaciji svih uzrasta.
Noć istraživača 2014 narednog petka i u Subotici

Tema ovogodišnje manifestacije je  „Friends to you“, sa ciljem da se podstaknu nova prijateljstva kroz uobičajene faze izgradnje prijateljskih odnosa: upoznavanje, sklapanje prijateljstva, uživanje u prijateljstvu i zajedničko stvaralaštvo. Otuda su ključne reči koje opisuju Noć istraživača 2014: otkrivanje, razumevanje, povezivanje, razmena, podrška, ohrabrivanje.

U okviru tematske celine Sklapanje prijateljstva, zadatak za sve učesnike manifestacije, koju je pre devet godina pokrenula Evropska komisija, jeste da predstave najveće domaće i svetske naučnike, njihova dostignuća, ulogu i značaj koji imaju u našem svakodnevnom životu, kako nam služe i kako se razvijaju.

Noć istraživača 2014 narednog petka i u Subotici

Učešće u Noći istraživača 2014. potvrdili su Visoka tehnička škola, Učiteljski fakultet, Srednja medicinska škola, Muzička škola, Gimnazija  „Svetozar Marković“,  „Kreativ studio – Studio za moderan balet“, bend  „Time breakers“, osnovne škole  „Matko Vuković“,  „Sečenji Ištvan“ i, naravno, škola domaćin,  „Kizur Ištvan“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4801

Povezane vesti

Povezane teme

hotel galleria

noć istraživača

noć istraživača u subotici

OŠ Kizur Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.