Komentara: 6
Pregleda: 3605

Sutra se obeležava Dan oslobođenja Subotice

09.10.2015. u 10:42h
Izvor: RTV City
Sutra se obeležava Dan oslobođenja Subotice

Gradski odbor Subnor-a će Dan oslobođenja Subotice od fašističke okupacije tokom Drugog svetskog rata, i ove godine obeležiti na uobičajen način.

Program obeležavanja 10. oktobra počinje svečanim prijemom ambasadora Savezničkih zemalja koje su učestvovale u oslobađanju, zatim sledi Svečana sednica u Gradskoj kući i polaganje venaca na spomeniku Žrtvama fašizma i palim Crvenoarmejcima na groblju u Dudovoj šumi. Organizaciju je pomogla lokalna samouprava.

Gostujući u emisiji Jutrenje RTV City, zamenik predsednika Subnora Voja Raičević je rekao da je lično razočaran što se u današnje vreme podcenjuje borba naših predaka protiv fašizma. Ceni da je manje je vrednovana u odnosu na ono koliko bi trebala, a prilično je zanemarena i uloga oko 2.000 Subotičana koji su bili u sastavu VIII. Vojvođanske udarne brigade i učestvovali u završnim bitkama za oslobođenje od fašističkih snaga.

Smatra da Subotičani nisu dovoljno upoznati sa ovim delom istorije našeg grada i ne iznenađuje ga takva pojava kod mladih, jer kako je kazao njima to treba preneti. Najviše iz tih razloga u obeležavanju Dana oslobođenja Subotice učestvuje i nekoliko osnovnih škola. Raspisani su i likovni i literarni konkursi za osnovce na temu Moj grad, na kom će, kako je istakao Raičević, svi učesnici na neki način biti nagrađeni.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3605

Povezane vesti

Povezane teme

dan pobede nad fašizmom

subnor subotica

dan oslobođenja subotice

trg žrtava fašizma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.