• Pregleda: 2851

Sutra počinju Spasovdanske svečanosti

Srpska pravoslavna crkva, parohija Svetog Vaznjesenja Gospodnjeg, četvorodnevnim kulturno-umetničkim programom obeležiće i ove godine hramovnu slavu - Spasovdan. U okviru Spasovdanskih svečanosti od četvrtka, 17. maja do nedelje, 20. maja u porti Hrama i u SKC „Sveti Sava“ biće ogranizovani folklorni i nastupi crkvenih horova, etno grupa, kao i duhovna tribina.
Sutra počinju Spasovdanske svečanosti

Proslava hramovne slave počeće na Spasovdan  liturgijom  u 9 časova u  Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, nakon koje će biti upriličena litija centralnim gradskim ulicama.

Kulturno umetnički program, koji već četvrtu godinu organizuje Crkveni hor „Sveti Roman Melod“ počeće u sutra u 18 časova u porti Hrama, gde će biti postavljena bina, na kojoj će nastupiti dečiji crkveni hor "Emanuil", muzički atelje Iskon-etno, grupa Zlatovez iz Muzičke škole Subotica, KUD "Sunce", dok će stihove svojih pesama izvodi istoričar umetnosti Dragana Albijanić.

Drugog dana, u petak 18. maja u 19 časova u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg održaće se veče horske muzike, a nastupiće hor "Sv. Roman Melod". Trećeg dana u 21 čas u Velikoj većnici Gradske kuće nastupiće etno grupa "Trag" iz Banja Luke.

Poslednjeg dana Spasovdanskih svečanosti, u nedelju, održaće se duhovna tribina u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava", sa početkom u 19 časova.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Izvor: Subotica.com
7
avet Odgovori
Ja svakog meseca imam jedan Spasovdan, a to je dan kad mi se gazda smiluje i glasno izjavi da je danas plata.
Jedino je žalosno što ta plata traje samo 5-6 dana.
marija Odgovori
SRRECNA SLAVA !
danka Odgovori
Srećna slava, u zdravlju i veselju proslavili!
666 Odgovori
Leba i igara...
Ja Odgovori
Дивно! Срећна слава! Радујемо се заједничком дружењу
žužana Odgovori
Srećna slava.

Radujem se što nastupa Sv. Roman Melod hor.
Trovach Odgovori
Kakvo je to modifikovano slovo Y?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.