Komentara: 0
Pregleda: 4256

Sutra počinje 24. Nedelja pravoslavlja

17.04.2016. u 14:22h
Izvor: Subotica.com
U Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ sutra će, sa početkom od 19 časova besedom vladike bačkog Irineja, svečano biti otvorena 24. po redu Nedelja pravoslavlja. U okviru sedmodnevnog obeležavanja održaće se bogat kulturno-umetnićki program upotpunjen književnim večerima, izložbama, koncertima, predavanjima i besedom.
Sutra počinje 24. Nedelja pravoslavlja

Prve večeri, u galerijskom prostoru Zadužbine Dušana Radića biće otvorena izložba „Vladika  Irinej Ćirić 1884-1955“,  autorke mr Gordane Petković. U okviru programa, nastup će imati i Mešoviti hor SKC „Sveti Sava“, pod dirigentskom upravom profesora Veselina Jevtića.

Druge večeri, u utorak sa početkom od 19 časova, biće održana književna tribina na kojoj će biti predstavljeni pesnički ogledi o Bogu, u knjizi „Tri poeme“  akademika Matije Bećkovića.

Povodom 190 godina Matice Srpske u sredu će, takođe od 19 časova, u Zadužbini Dušana Radića govoriti predsednik Matice Srpske, dr Dragan Stanić, generalni sekretar ove kulturne institucije, dr Đorđe Đurić, kao i naučni sekretar Srpskog biografskog rečnika, dr Aleksandra Novakov.

Još jedno književno veče biće održano  u četvrtak, 21. aprila u 19 časova, kada će biti predstavljena knjiga u  „Ogledalo Dobrice Ćosića", dr Milivoja Pavlovića u izdanju Kompanije „Novosti“. O  životu i delu velikog srpskog pisca će, pored autora, govoriti i Milomir Kragović i dr Stojan Berber.

U Velikoj većnici Gradske kuće u petak će biti održano koncertno veče. Početak programa, u okviru kojeg će nastupiti Mešoviti hor SKC „Sveti Sava“ po dirigentskom palicom profesora Veselina Jevtića, kao i Dečji hor „Iskončići“, zakazan je za 19 časova.

U duhu Nedelje pravoslavlja, predavanje pod nazivom „Verujem-ne verujem-ne znam“ subotu u će održati akademik Vladeta Jerotić, dok će duhovno-kulurna manifestacija biti zatvorena u nedelju, besedom prof. dr Bogdana Lubardića i vladike bačkog Irineja na temu „Justin Ćelijski i Rusija“.

Preuzmite kompletan program Nedelje pravoslavlja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 4256
Povezane teme

srpski kulturni centar

nedelja pravoslavlja

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.