Komentara: 8
Pregleda: 3478

Sutra normalizacija nastave u Subotici

17.02.2015. u 23:48h
Izvor: RTV Yueco
Nastavni proces u Subotici od sutra će biti normalizovan, a većina učenika će sutra imati časova u trajanju od 45 minuta. Većina radnika u subotičkim školama pripada Sindikatu obrazovanja Srbije i Sindikatu “Nezavisnost”, koji su sa Ministarstvom prosvete potpisali Poseban kolektivni ugovor i Sporazum o rešavanju spornih pitanja u prosveti. Jedan deo pripada Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine, koji je štrajk prekinuo još u decembru, a ni jedna subotička škola ne pripada Uniji sindikata prosvetnih radnika, koja je odbila potpisivanje ovih dokumenata i nastavlja štrajk.
Sutra normalizacija nastave u Subotici

Nakon nekoliko meseci pohađanja nastave od po 30 minuta, ili naizmenično 30 i 45 minuta, u zavisnosti od toga da li profesori i škola štrajkuju ili ne, sutra će se, prema najavama, normalizovati nastava u većini subotičkih škola. Naime, većina profesora je u sindikatima koji su potpisali Poseban kolektivni ugovor i Sporazum o o rešavanju spornih pitanja u prosveti, tako da se od sutra očekuje normalizacija nastavnog procesa.

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, koji na republičkom nivou pripada Sindikatu radnika u prosveti Srbije, svoj štrajk je prekinuo posle mesec dana, polovinom decembra.

U štrajku ostaje Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, odluccivssi da ne potpisse Poseban kolektivni ugovor i sporazum o ressavanju spornih pitanja u prosveti zato ssto ne postoje ccvrste garancije da che dogovoreno biti i ispunjeno. Međutim, njihova odluka se neće odraziti na nastavni proces u Subotici pošto većinski ni jedna škola nije deo ovog sindikata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3478

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.