Komentara: 18
Pregleda: 4583

Prosvetari prekidaju štrajk 18. februara

12.02.2015. u 23:44h
Izvor: Radio Subotica
Od sledeće srede, u subotičkim školama više neće biti zakonskog štrajka, odnosno časova skraćenih na 30 minuta.
Prosvetari prekidaju štrajk 18. februara

Republički odbor Sindikata obrazovanja Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" doneli su danas odluke da se od 18. februara prekida štrajk zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.

To znači da će članovi ovih sindikata, koji svoje članstvo imaju i u Subotici, od sledeće srede držati redovnu nastavu u trajanju časa od 45 minuta. Predstavnici Sindikata obrazovanja Srbije i sindikata "Nezavisnost", potpisali su juče u Ministarstvu prosvete Sporazum o rešavanju spornih pitanja i ranije usaglašeni Poseban kolektivni ugovor za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika.

U Saopštenju ova dva sindikata piše da je na jučerašnjem sastanku dogovoreno da preostala dva sindikata–Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sporazum i Poseban kolektivni ugovor potpišu nakon što održe sednice svojih odbora, odnosno 18. februara.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 4583

Povezana vest

Povezane teme

štrajk prosvetara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.