Komentara: 3
Pregleda: 3438

Sutra besplatna kontrola zdravlja u sklopu obeležavanja Svetskog dana srca

29.09.2015. u 08:42h
Izvor: Subotica.com
Danas se obeležava Svetski dan Srca. Tim povodom Crveni krst Subotica u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravlje Subotica, Domom zdravlja Subotica i Zdravstvenom ustanovom Apoteka Subotica sutra organizuje akciju za proveru rizika faktora zdravlja i srca. Pregledi su besplatni.
Sutra besplatna kontrola zdravlja u sklopu obeležavanja Svetskog dana srca

Svetska federacija za srce, zajedno sa svojim članovima ističe da se 80% smrtnosti usled bolesti srca i moždanog udara može sprečiti kontrolom nekoliko značajnih faktora rizika, u koje spadaju aktivno korišćenje duvanskog dima, nepravilna ishrana i fizička neaktivnost.

Prevencija je obaveza svih nas, svaki pojedinac može da smanji opterećenost svetske populacije kardiovaskularnim bolestima, učenjem o faktorima rizika i preduzimanjem koraka od vitalnog značaja za smanjenje rizika za sebe i rizika svoje porodice.

Tim povodom u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravlje Subotica, Domom zdravlja Subotica i Zdravstvenom ustanovom Apoteka Subotica, Crveni krst Subotica sutra organizuju akciju za proveru rizika faktora zdravlja i srca.

Zainteresovani građani mogu da dođu prostorije Crvenog krsta Subotica (Trg žrtava fašizma 3 - preko puta spomenika Žrtvama fašizma) u vremenskom periodu od 9 do 12 časova.

Tokom prepodneva građani će biti prilici da besplatno urade merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, masnoće (holesteror, trigliceridi), zatim izmeriti telesnu težinu i visinu, merenje indeksa telesne mase i procenta masnog tkiva, dok će lekari i farmaceuti davati besplatne savete u cilju postizanja zdravih navika i održavanja zdravog stila života.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3438
Povezana vest
Povezane teme
apoteka subotica zavod za javno zdravlje crveni krst dom zdravlja subotica kontrola zdravlja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.