• Pregleda: 3335

Sutra besplatna kontrola zdravlja u sklopu obeležavanja Svetskog dana srca

Danas se obeležava Svetski dan Srca. Tim povodom Crveni krst Subotica u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravlje Subotica, Domom zdravlja Subotica i Zdravstvenom ustanovom Apoteka Subotica sutra organizuje akciju za proveru rizika faktora zdravlja i srca. Pregledi su besplatni.
Sutra besplatna kontrola zdravlja u sklopu obeležavanja Svetskog dana srca

Svetska federacija za srce, zajedno sa svojim članovima ističe da se 80% smrtnosti usled bolesti srca i moždanog udara može sprečiti kontrolom nekoliko značajnih faktora rizika, u koje spadaju aktivno korišćenje duvanskog dima, nepravilna ishrana i fizička neaktivnost.

Prevencija je obaveza svih nas, svaki pojedinac može da smanji opterećenost svetske populacije kardiovaskularnim bolestima, učenjem o faktorima rizika i preduzimanjem koraka od vitalnog značaja za smanjenje rizika za sebe i rizika svoje porodice.

Tim povodom u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravlje Subotica, Domom zdravlja Subotica i Zdravstvenom ustanovom Apoteka Subotica, Crveni krst Subotica sutra organizuju akciju za proveru rizika faktora zdravlja i srca.

Zainteresovani građani mogu da dođu prostorije Crvenog krsta Subotica (Trg žrtava fašizma 3 - preko puta spomenika Žrtvama fašizma) u vremenskom periodu od 9 do 12 časova.

Tokom prepodneva građani će biti prilici da besplatno urade merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, masnoće (holesteror, trigliceridi), zatim izmeriti telesnu težinu i visinu, merenje indeksa telesne mase i procenta masnog tkiva, dok će lekari i farmaceuti davati besplatne savete u cilju postizanja zdravih navika i održavanja zdravog stila života.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Vesko Odgovori
Nije lose to sve proveriti, narocito stariji građani kod kojih je veci rizik od ovih bolesti. Dobro
je sto svi ovom prgledu mogu pristupiti, bez obzira da li su im overene zdravstvne knjizice.
marko Odgovori
U vremenskom periodu od 9 do 12 časova.
Znaci radnicka klasa odmah ispada jer uglavnom se radi do 3-4-5 sati tako da ce biti prepun penzionera...
Nemam nista protiv starijih sugradjana ali ove akcije su uvek samo za njih.
Mercedes Odgovori
Jos da prave EKG, to bi bilo nesto.... sve ovo ostalo nije nista, hocu reci, ne mora biti tacno, jer tako brzo idemo jedan za drugim , da ne moze aparat da daa tacne rezultate.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.