Komentara: 3
Pregleda: 5633

Besplatna kontrola zdravlja u okviru Svetskog dana srca

23.09.2015. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
Besplatna kontrola zdravlja u okviru Svetskog dana srca

Svetski dan Srca, se obeležava 29. septembra svake godine. Svetska federacija za srce, zajedno sa svojim članovima ističe da se 80% smrtnosti usled bolesti srca i moždanog udara može sprečiti kontrolom nekoliko značajnih faktora rizika, u koje spadaju aktivno korišćenje duvanskog dima, nepravilna ishrana i fizička neaktivnost.

Prevencija je obaveza svih nas, svaki pojedinac može da smanji opterećenost svetske populacije kardiovaskularnim bolestima, učenjem o faktorima rizika i preduzimanjem koraka od vitalnog značaja za smanjenje rizika za sebe i rizika svoje porodice.

Tim povodom u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravlje Subotica, Domom zdravlja Subotica i Zdravstvenom ustanovom Apoteka Subotica, Crveni krst Subotica naredne srede (30. septembar) organizovaće akciju za proveru rizika faktora zdravlja i srca.

Zainteresovani građani mogu da dođu prostorije Crvenog krsta Subotica (Trg žrtava fašizma 3 - preko puta spomenika Žrtvama fašizma) u vremenskom periodu od 9 do 12 časova.

Tokom prepodneva građani će biti prilici da besplatno urade merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, masnoće (holesteror, trigliceridi), zatim izmeriti telesnu težinu i visinu, merenje indeksa telesne mase i procenta masnog tkiva, dok će lekari i farmaceuti davati besplatne savete u cilju postizanja zdravih navika i održavanja zdravog stila života.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5633

Povezana vest

Povezane teme

apoteka subotica

zavod za javno zdravlje

crveni krst

dom zdravlja subotica

svetski dan srca

kontrola zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.