Komentara: 4
Pregleda: 2568

Sutra 40. sednica Skupštine grada, pred odbornicima 11 tačaka dnevnog reda

04.10.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Sutra 40. sednica Skupštine grada, pred odbornicima 11 tačaka dnevnog reda

Na 40. sednici Skupštine grada, koja će se održati u četvrtak, biće 11 tačaka dnevnog reda, među kojima su odluke o proširenju delatnosti Slobodne zone Subotica i izrada PDR za formiranje slobodne javne površine na delu ukinute železničke infrastrukture Bolnica – Crvenka, kao i izmena PGR za deo grada između Kertvaroša i Palića.

- Slobodna zona Subotica proširiće delatnost na Opštinu Kanjiža, konkretno iz naselja Doline. U aprilu je proširena na Sentu, a sada se to čini prema Kanjiži i to je jedna  dobra i ispravna odluka. Glavnu saglasnost na to treba da da Vlada Srbije, posle odluke Skupštine grada i siguran sam da će se to vrlo brzo i reaizovati – objasnio je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. – Daćemo saglasnost i na povećanje osnovnog kapitala JKP „Subotica gas“, a ova odluka svedoči o tome da ovo preduzeće može da posluži kao primer svim javnim preduzećima kada je reč o finansijskoj stabilnosti.

Sutra 40. sednica Skupštine grada, pred odbornicima 11 tačaka dnevnog redaBiće donet zaključak o upisu učenika u prvi razred osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Subotice, a ove školske godine imaćemo 72 đaka prvaka i 162 učenika srednjih škola više nego lane.

- Plan generalne regulacije između Kertvaroša i Palića menja se, s jedne strane zbog izgradnje pruge, a sa druge, jer će neke površine koje su bile predviđene za industrijske oblasti biti namenjene za stambene objekte. U tu zonu spadaju Mali Radanovac i Radanovac  – dodaje dr Pastor. – Što se tiče pruge ka Crvenki a sada se tek pristupa izradi PDR, rok je deset meseci, posle čega ide javna rasprava.

Što se tiče izbora za Savete Mesnih zajednica, čiji je četvorogodišnji mandat istekao krajem leta, oni će verovatno biti kada i izbori za više nivoe vlasti.

Prenos iz Velike većnice možete da pratite u četvrtak od 9 časova na našem portalu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2568

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

balint pastor

predsednik skupštine

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.