Komentara: 17
Pregleda: 4103
Video

Skupština grada u znaku izgradnje brze pruge

05.10.2023. u 08:50h > 14:11
Izvor: Subotica.com
Današnja 40. sednica Skupštine grada Subotice protekla je bez mnogo polemike, a najviše interesovanja odbornika i javnosti izazvala je Izmena plana poslovanja JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje, u okviru koga se diskutovalo o obnovi ulica i izgradnji brze pruge.
Skupština grada u znaku izgradnje brze pruge

Kako se moglo čuti, ulice koje su oštećene izgradnjom pruge nisu u planu da se rade jer će one biti urađene po završeku ovog velikog posla.

- Prema ugovoru između Srbije i Kine, izvođač ima obavezu da sva oštećenja vrati u prvobitno stanje. Ima puno oštećenih kolovoza, i to ne samo u Tavankutu i Žedniku, već i u samom gradu. Posle izgradnje pruge Subotica-Horgoš, po završetku radova, četiri kilometra puteva vraćeno je u prvobitno stanje, a tako će biti i posle ovog posla – poručio je zamenik gradonačelnika Imre Kern. – Nadam se  da će izvođač radova u roku završiti podvožnjak u Maksima Gorkog. Urađena je i infrastruktura prema Patriji i sve ide u pravcu da će most biti završen u roku, a to je 22. decembar. Čim se to završi, zatvara se Lošinjska i kreće rušenje tog mosta. U januaru bi trebalo da bude završen i podvožnjak u Kosovskoj ulici. Ostaje još obaveza sređivanja kolovoza u Balkanskoj ulici, koji nije mogao da bude urađen zbog administrativnih problema, ali će i to tada biti sanirano.

Skupština odlučila da akva park bude dat u zakup. Kupanje od jula?

Opozicija, pak, smatra da je više pažnje trebalo dati lokalnim putevima i ulicama.

- Kako je saobraćaj krenuo alternativnim putevima i te ulice su u izuzetno lošem stanju i jednostavno građani trpe torturu nad njihovim vozilima a niko ne vodi računa da se te udarne rupe makar privremeno zakrpe - smatra Miroslav Milojević, šef odborničke grupe  Pokreta za građansku Suboticu.

Odluka o besplatnom boravku u vrtiću potvrđena, ostvarenje budžeta hvali i opozicija

Odbornici su danas usvojili i Odluku o proširenju Slobodne zone na teritoriju Kanjiže, data je saglasnost na uvećanje osnovnog kapitala JKP „Suboticagas“, što je izglasano jednoglasno. Takođe, doneta je odluka o izradi dva plana detaljne regulacije, kao i da Jasmina Vukša bude na čelu “Apoteke Subotica”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 1 nedelju
Komentara: 17
Pregleda: 4103

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.