Komentara: 24
Pregleda: 4692
Video
Foto

Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća

19.01.2023. u 09:50h > 13:39
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj, 31. sednici Skupštine grada usvojeni su godišnji programi poslovanja 14 javnih preduzeća i društava sa ograničenom odgovornošću - "Park Palić" i "Regionalna deponija".
Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća

Za razliku od ranijih godina, programi su usvojeni na samom početku godine, te preduzeća mogu bez problema da  vrše svoje delatnosti i realizuju planirano.

- Veliki posao je odrađen. Ukupan zbir pozicija u 14  preduzeća je skoro kao nivo budžeta Grada Subotice.  Preduzeća su se pridržavala smernica koje je dala, sa jedne strane Republika Srbija, a sa druge, Grad prilikom usvajanja budžeta. Narednog četvrtka na Gradskom veću usvajaće se posebni programi preduzeća koji se tiču korišćenja nova iz budžeta Grada i na taj način zaokružiće se proces koji se tiče poslovanja javnih preduzeća – objasnio je Imre Kern, zamenik gradonačelnika. – Nisu sva preduzeća u istom položaju, ima onih koji funkcionišu na bazi izdvajanja Grada Subotice, njima su ostala sredstva na nivou prošle godine, nije bilo mogućnosti povećavanja i oni moraju da nađu dodatne izvore da nađ kako bi pokrili povećanje troškova. Očekujemo podršku kada je reč o investiicjama u putnu, kanalizacionu i vodovodnu infrastrukturu, jer preduzeća ne mogu sama da obezbede sredstva ali imamo obećanja da ćemo uspeti da ih obezbedimo sa drugih nivoa vlasti i konkursa.

Usvojeni programi poslovanja javnih preduzećaOpozicija pak smatra da je situacija generalno teška i da je karakteriše smanjenje  finansijske snage javnih preduzeća.

- Sve im se ograničava na nivou prošle godine, negde čak i manje od toga. Inflacija od 15.2 procenata i sva poskupljenja znače da je ekonomska snaga javnih preduzeća daleko manja nego proše godine i to će se odraziti na kvalitet njihovog rada i završavanje investicija – smatra Miroslav Milojević iz Pokreta za građansku Suboticu. – Nadamo se da će Akva park i zgrada Narodnog pozorišta biti završeni kako je i najavljeno.  

Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća

Snimak skupštinskog zasedanja možete pogledati u nastavku.

Izvor: Subotica.com
31. sednica Skupštine grada 31. sednica Skupštine grada 31. sednica Skupštine grada 31. sednica Skupštine grada 31. sednica Skupštine grada 31. sednica Skupštine grada 31. sednica Skupštine grada 31. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 4692

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.