Komentara: 1
Pregleda: 6482

Susret zavičajnih pisaca pod nazivom "Pesme sjajne zavičajne"

06.09.2016. u 19:35h
Izvor: TV Subotica
U okviru Zavičajnih dana, danas je u Gradskoj biblioteci održan književni susret zavičajnih pisaca pod nazivom „Pesme sjajne zavičajne“. Na susretu su prezentovana pesnička ostvarenja, odabrana putem konkursa koji je raspisao Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga, a najistaknutijim autorima su uručene zahvalnice.
Susret zavičajnih pisaca pod nazivom "Pesme sjajne zavičajne"

Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga je u znak sećanja na zavičaj, raspisao konkurs pod nazivom „Festival zavičajne poezije“, putem kog je pristiglo oko 500 pesama, autora iz preko 40 zemalja.

Dela autora čije su pesme na najbolji način prenele osećanja koja bude sećanja na zavičaj, predstavljena su danas na Prvom susretu zavičajnih pisaca, u Svečanoj sali gradske čitaonice. Veliki broj pesnika i ljubitelja pisane reči bili su u prilici da čuju i vide neke od nagrađenih autora, kojima su uručene zahvalnice za učešće na pesničkom konkursu. Sve pesme odabrane od strane sturčnog žirija koji su činili Milan Zoranović, Ilija Klepić i Slavko Duvnjak, ušle su u Zbornik zavičajnih pesama.

"Opredelili smo se da u sklopu sećanja na zavičaj idemo i ka pisanoj reči, jer je to nešto što ostaje trajno. Time se neguje i čuva zavičaj u srcu, što je ujedno i cilj naše manifestacije. Nadamo se da će današnja pesnička ostvarenja u svima nama probuditi sećanje na zavičaj, jer je zavičaj nešto što nas određuje i prati kroz čitav život", rekao je Saša Gravorac, predsednika Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga.

Raspisivanje konkursa „Festival zavičajne poezije“ planiran je i za narednu godinu.

Naredna aktivnost u okviru programa „Zavičajnih dana“ održaće se večeras, u 20 časova, u Velikoj većnici gradske kuće gde će se prisutnima kroz Triptih zavičaja, obratiti književnici i pesnici Rajko Petrov Nogo, Pero Zubac, Boro Kapetanović i Mirko Vuković. Sutrašnji program počeće dobrovoljnim davanjem krvi na Otvorenom univerzitetu, a večernji sati planirani su za koncert Divne Ljubojević i Hora Melodi u Velikoj većnici.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6482

Povezana vest

Povezane teme

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.