Komentara: 2
Pregleda: 3059

Susret domaćih i privrednika iz Čakovca

03.06.2016. u 17:50h
Izvor: Subotica.com
U okviru 10. Međunarodnog i regionalnog sajma privrede, u Regionalnoj privrednoj komori održan je sastanak sa privrednicima Županijske komore Čakovec radi poboljšanja privredne saradnje dva regiona.
Susret domaćih i privrednika iz Čakovca

U prvoj zvaničnoj poseti bilo je petnaestak privrednika iz prehrambeno-prerađivačkog sektora, ali je prema rečima direktorke Županijske komore Čakovec, Dijane Krnjak,  cilj da se saradnja dva regiona proširi na sve oblasti privrede, u kojima postoji mogućnost.

- Nadam se da ćemo nakon ove posete, naći zajediničke interese za dalju saradnju i poslovanje. Mi ćemo, kada se vratimo u Čakovec,  impresije preneti i drugim strukturama privrede-kaže Dijana Krnjak i dodaje-Mnoga preduzeća iz Hrvatske su kroz osnivanje firmi u Srbiji i saradnju sa srpskim privrednicima našle rešenje za prevazilaženje problema sa plasmanom robe na CEFTA tržište koji je nastao nakon ulaska Hrvatske u EU.Verujem da postoji puno onih koji su spremni za saradnju sa privrednicima iz ovog dela Srbije.

Dosadašnja saradnja našeg  regiona sa Hrvatskom se odvijala uglavnom preko komore u Osjeku, pa će širenje mreže kontakata stvoriti uslove za povećanje prometa, koji je prošle godine iznosio oko 30 miliona dolara.

- Mi smo zajednički shvatili da je borba za svakog kupca i tržište  žestoka. I jedni i drugi zajedno smo mali, pa moramo sve manje probleme prevazići ukoliko želimo uspešniju privredu u obe zemlje-kaže predsednik Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović.

Inicijativa za saradnju dve komore potekla je od generalnog konzula Republike Hrvatske, Velimira Pleše koji smatra da je za približavanje dve zemlje, pored kulture  najvažnija privredna saradnja.

- Privreda je svakako onaj deo  života u svakom narodu, pored kulture, koji može doprineti da se i politika poveže, da političari sednu zajedno kao što to danas čine privrednici Međumurja i Subotice-smatra Pleša.

U okviru sajamskih aktivnosti, u Regionalnoj privrednoj komori održani su i sastanci sa delegacijama iz Đera, kao i Bijelog Polja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3059
Povezane teme

sajam privrede

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.