• Pregleda: 2524

Susret Ambasadora BiH sa predstavnicima lokalne vlasti

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite Milimir Vujadinović i načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković razgovarali su juče, u Gradskoj kući, sa ambasadorom Bosne i Hercegovine (BiH) u Republici Srbiji Rankom Škrbićem.
Susret Ambasadora BiH sa predstavnicima lokalne vlasti

Tokom veoma srdačnog susreta naglašeno je da je u zajedničkom interesu BiH, Severnobačkog upravnog okruga i Subotice intenziviranje već dobre saradnje u oblastima privrede, poljoprivrede, socijalne zaštite i kulture, kao i jačanje saradnje između visokoobrazovnih i naučnih institucija i drugih ustanova.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno uspostavljanje čvršćih veza između Banjaluke i Subotice, još aktivnije povezivanje privrednih subjekata, podsticanje regionalnog prekograničnog udruživanja (klasteri) i zajednički nastup na trećim tržištima.

U cilju osnaživanja prijateljskih veza sa Republikom Srpskom (RS) i konkretizovanja područja i oblasti gde bi saradnja mogla da bude realizovana, na sastanku je dogovoreno da jedna delegacija grada Subotice na čelu sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem uskoro poseti Banjaluku.

Posle sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, Ranko Škrbić, Ilija Maravić, Milimir Vujadinović i Dragi Vučković posetili su Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka”.

Prilikom posete, kojoj je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, izražena je spremnost i želja za unapređenjem zdravstvene i socijalne saradnje između dve zemlje kako bi korisnici specifičnih usluga imali najbolju brigu i negu.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

11
Superhik Odgovori
Prijatno sam se iznenadio kada sam video veliki broj suboticana i sencana svih nacionalnosti sa ovog podrucja na studijima u univerzitetskim gradovima Republike Srpske. Imam malu zamerku na ambasadora iz BiH jer spominje samo Banjaluku i ponasa se kao neki nasi republicki ili pokrajinski ministri koji govore samo o Beogradu i Novom Sadu , a postoji jos ozbiljnijih podrucja u Republici Srpskoj i uopsteno u BiH sa kojim bi Subotica mogla da udje u ozbiljniju pricu.
Uvek u pravu Odgovori
Kad dođe Ivo Josipović onda vam se sviđa. A meni se baš onda ne sviđa. Takvi ste VI ali smo takvi i MI.
tozovac Odgovori
Medu u diplomatiju!!! smejem se ceo dan... Portir i seoski advokat primaju polumafijasa iz Bosne... hahahahahaha
Veteran Odgovori
@Snežana
Pa kako zato nisu znale vlasti BIH,kada su ga postavljale za ambasadora?Brzo da tu "vest"prosledite u Sarajevo!Ma da nije smešan ovaj vaš komentar,bi bih žalostan!Šta je poenta ovog vašeg nazovi komentara,strani je ambasador,oni imaju pravo da postave koga god žele,i oni naj bolje znaju o kome je reč,i dali ta osoba ispunjava uslove za tako visoku državnu funkciju?!Ispada da ste vi pametniji i da više znate od njihovih svih službi,bedno i jadno sa vaše strane,da nekažem komično!
Vidi! Vidi! Odgovori
Dali je posetio buvljak? Polovina njegovih drži tezge na buvljaku. Skim se Maglai i Medo druže. Pa protiv tog čoveka je Srbija pokrenula tužbu. Kad odete u Banjaluku uzmite karte u jenom pravcu.
cule Odgovori
Snezana
Bravo i u zatvor Ranka Strbica a Ti
Veteran nisi u pravu ne trebamo raditi sa mafijasima ali ti si verovatno iste sorte tako da ti ne smeta
Momir Odgovori
@Veteran
Blago Tebi. Pročitaj svoj komentar, pa razmisli mal. Koga bi drugog Dodik mogao da kandiduje već istog kao što je i SAM.
milica Odgovori
Medu je dobar i pametan covek i posteno radi svoj posao. Ne vidim u cemu je problem sto je bio portir...
Srbo Odgovori
@cule
Ne donosi sud o drugome,naspram sebe!
bojana Odgovori
@milica Vodi ga kuci. Po kom osnovu smatras da je jedan izbacivac adekvatan da bude clan GV i da odlucuje o sudbini nase dece. Neka se vrati u diskoteke i vikendom na granicu po afu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.