Komentara: 22
Pregleda: 4933
Foto

Ambasador BiH posetio Kolevku

30.09.2014. u 18:08h
Izvor: RTV City
Ambasador BiH u Srbiji Ranko Škrbić iskazao je želju da se saradnja socijalnih i zdravstvenih ustanova u regionu unapredi a „Kolevka“ kao jedan od najboljih primera u Srbiji bila je mesto radnog sastanka iz kojeg bi trebalo da se rode nove ideje pre svega u apliciranju za sredstava iz evropskih fondova.
Ambasador BiH posetio Kolevku

„Do unazad godinu i po dana sam bio ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS tokom sedam godina i u potpunosti sam uključen u aktivnosti koje centri i ostale institucije koje pripadaju socijalnom sektoru rade i čine kako bi korisnici specifičnih usluga i članovi porodica imali na jednom mestu najbolju brigu i negu. Kolege su u vreme dok sam bio ministar bili naši gosti i imali smo priliku da razgovaramo kako da unapredimo socijalnu zaštitu i kako Zakon o socijalnoj zaštiti privedemo svemu onome što treba da bude odgovor izazovima koje potrebe savremenog društva stavljaju ispred sebe“, rekao je Ranko Škrbić, ambasador BIH u Srbiji.

Državni sekretar Nenad Ivanišević istakao je da je „Kolevka“ najbolja ustanova u Srbiji, a poseta današnje delegacije je podrška da nastave sa dobrim radom.

„Ideja je da uspostavimo bolju regionalnu saradnju i da se pripremimo za zajedničko učešće na projektima EU zato što svaki projekat koji ima više partnera lakše prolazi. Ideja jeste da se i ustanove ovakvog tipa u regionu povežu i da vidimo gde je mogućnost prenošenja iskustava“, rekao je Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministrarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Kolevka“ je izmenom zakona došla u poziciju da se mora donekle transformisati, a direktor ove ustanove Nenad Kozomora ističe da su u toku pripreme da se ispune zakonske norme.

„S obzirom da donošenje novog zakona, „Kolevka“ je do sada bila ustanova socijalne zaštite a sada je predviđeno da bude u socijalno-zdravstvenoj kategoriji. Trenutno idemo ka tom putu da stvorimo određene uslove koji će zadovoljiti zakonske procedure“, izjavio je Nenad Kozomora, direktor „Kolevke“.

Izvor: RTV City
Ambasador Bosne i Hercegovine u poseti Kolevki Ambasador Bosne i Hercegovine u poseti Kolevki Ambasador Bosne i Hercegovine u poseti Kolevki Ambasador Bosne i Hercegovine u poseti Kolevki Ambasador Bosne i Hercegovine u poseti Kolevki Ambasador Bosne i Hercegovine u poseti Kolevki Ambasador Bosne i Hercegovine u poseti Kolevki Ambasador Bosne i Hercegovine u poseti Kolevki
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 4933

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

kolevka

ilija maravić

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

milimir vujadinović

ranko škrbić

nenad kozomora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.