• Pregleda: 4527

Ambasador BiH posetio Kolevku

Ambasador BiH u Srbiji Ranko Škrbić iskazao je želju da se saradnja socijalnih i zdravstvenih ustanova u regionu unapredi a „Kolevka“ kao jedan od najboljih primera u Srbiji bila je mesto radnog sastanka iz kojeg bi trebalo da se rode nove ideje pre svega u apliciranju za sredstava iz evropskih fondova.
Ambasador BiH posetio Kolevku

„Do unazad godinu i po dana sam bio ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS tokom sedam godina i u potpunosti sam uključen u aktivnosti koje centri i ostale institucije koje pripadaju socijalnom sektoru rade i čine kako bi korisnici specifičnih usluga i članovi porodica imali na jednom mestu najbolju brigu i negu. Kolege su u vreme dok sam bio ministar bili naši gosti i imali smo priliku da razgovaramo kako da unapredimo socijalnu zaštitu i kako Zakon o socijalnoj zaštiti privedemo svemu onome što treba da bude odgovor izazovima koje potrebe savremenog društva stavljaju ispred sebe“, rekao je Ranko Škrbić, ambasador BIH u Srbiji.

Državni sekretar Nenad Ivanišević istakao je da je „Kolevka“ najbolja ustanova u Srbiji, a poseta današnje delegacije je podrška da nastave sa dobrim radom.

„Ideja je da uspostavimo bolju regionalnu saradnju i da se pripremimo za zajedničko učešće na projektima EU zato što svaki projekat koji ima više partnera lakše prolazi. Ideja jeste da se i ustanove ovakvog tipa u regionu povežu i da vidimo gde je mogućnost prenošenja iskustava“, rekao je Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministrarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Kolevka“ je izmenom zakona došla u poziciju da se mora donekle transformisati, a direktor ove ustanove Nenad Kozomora ističe da su u toku pripreme da se ispune zakonske norme.

„S obzirom da donošenje novog zakona, „Kolevka“ je do sada bila ustanova socijalne zaštite a sada je predviđeno da bude u socijalno-zdravstvenoj kategoriji. Trenutno idemo ka tom putu da stvorimo određene uslove koji će zadovoljiti zakonske procedure“, izjavio je Nenad Kozomora, direktor „Kolevke“.

Izvor: RTV City

povezane teme

22
Stanko Odgovori
Koliko sam upoznat sa danasnjom posetom, u ovoj vesti autor je propustio da naglasi i uspesnost dosadasnjeg poslovanja novog rukovodstva koji je uspeo da u poslednjih godinu dana ustedi oko 10 miliona dinara, kao i da izvrsi odredjene radove na poboljsanju uslova zivota u samoj ustanovi.
Filip Odgovori
Podrska regionalnoj saradnji. Ipak je "Kolevka" neprofitna ustanova i svaka pomoc, u bilo kom obliku je dobrodosla. Takodje, istakao bih zadovoljstvo sto je i nacelnik okruga kao postavljeni predstavnik Vlade Srbije dao na znacaju ovoj poseti. To samo govori o ozbiljnosti rada zaposlenih u "Kolevci".
evropljanin Odgovori
Odlicna je vest da se neko napokon setio da smo zajedno jaci. Neko sam ko prati informacije u vezi sa sredstvima koje daje EU drzavama kandidatima kroz razne fondove i osecam se pozvanim da potvrdim izjavu Ivanisevica kako je daleko lakse dobiti sredstva za bilo kakav projekat ukoliko se nastupa zajedno sa nekom ustanovom iz regiona. Naravno, ne treba napominjati koliko bi jedan dobar projekat koji bi bio finansiran od strane EU znacio "Kolevci". Takodje, cestitke Kozomori sto je prepoznao sve potencijale koje nudi saradnja sa regionom.
Suboticasusu Odgovori
Svaki dinar Kolevci je pametno uložen,a svaka poseta toj ustanovi je pozitivna i za pohvalu.
Nokia Odgovori
Produbiti regionalnu prekograničnu saradnju, jer je ovakvim ustanovama značajna svaka ušteda sredstava. Ovde treba lokalna samouprava da deluje paralelno sa državnim sekretarom i nadležnim resorom.
Branka Odgovori
Kolektiv za svaku pohvalu, nikad lepši i bolji posao nisam imala. Obožavam decu sa kojom radim.
Bosanka Odgovori
Drago mi je da je ambasador posetio baš Kolevku, svi znamo koliko smo mi Subotičani ponosni na tu ustanovu. Naravno, suvišno je pričati koliko će sve to značiti deci koja su tamo smeštena, ne samo novac, nego i činjenica da neko misli i brine o njima. Posebno je bitna saradnja sa Bosnom u ovoj oblasti, jer iz ličnog iskustva znam koliko je Srbima teško da ostvare svoja elementarna prava u Federaciji, i baš zato mi je drago da se razvija saradnja koja će građanima olakšati život!
sax Odgovori
Drago mi je da vidim da se ponovo vratio osmeh na lice u ovoj divnoj i humanij ustanovi.Najvaznije je da radnici koji neguju ovu decicu dolaze zadovoljni na posao i sa puno ljubavi i paznje rade svoj posao.Kao i sve mnogo zavisi od prvog coveka u ustanovi on mora da bude domacin ,a izgleda da je ovaj mladi gospodin na slici uspeo da sredi stvari u ovoj ustanovi .Samo napred sve pohvale za kolektiv Kolevke vrlo vazna i humana institucija grada!
Kalahan Odgovori
Uprkos teskim i vremenima i limitiranim sredstvima Subotica je pokazala kontinuitet u visokom stepenu socijalne zaštite koje obezbeđuje korisnicima njenih usluga.Ustanove socijalne zaštite u Subotici predstavljaju pozitivan primer brige o nažalost sve većem broju socijalno ugroženih kategorija stanovništva,što je posledica okrutno sprovedene tranzicije bez ljudskog lika.Verujem da će regionalno povezivanje,saradnja i solidarnost među građanima pomoći da lakše prebrodima ovako teška iskušenja u kojima živimo.
Inovator Odgovori
Da nismo imali postpetooktobarske tranzicione lešinare i pijavice koji su supstancijalno opustošili zemlju Subotica bi bila predmet poseta viskokih privrednih delegacija gde bi se razgovaralo o strateškom partnerstvu a ne o ceni radne snage i visini subvencije što je slučaj u Malom Bajmoku.Ovo je nažalost tužna slika grada sa aspekta njegove socijalne situacije i priznanje ljudima iz sfere socijalne zaštite da ono malo sirotinje što nam je ostalo koliko toliko ravnomerno rasporede.
Dzej rules Odgovori
Eeee, evo nam i 'doktora', stigao je, bas sam se bio zabrinuo (not!).
lenka Odgovori
Nadajmo se najboljem za dečicu koja su u najtežoj situaciji već samom činjenicom da su tu gde jesu. Najviše im treba ljubavi, a poboljšanje uslova je jedan od načina da se to bar malo nadoknadi.
tonka Odgovori
Kao zaposlena u ovoj ustanovi, mogu samo da pohvalim sadasnjeg direktora, koji je uspostavio pravi red a isto tako je konacno stao(bahatosti-do jucerasnjem) demokratskom zaposljavanju!!! P.S. bas sam se pitala gde je nas dzej-magacioner!!!
Skrbic Odgovori
Svaka cast Nenadu Kozomori.O njemu mogu sve najbolje da kazem,jedan retko dobar i korektan covek.
Drago mi je sto "Kolevku" vodi na pravi nacin.
ZAGOR Odgovori
Nenad Kozomora je za samo godinu dana uspeo da pomogne i uradi za tu decu mnogo..Pričaju da je bio uspešan i u prethodnoj firmi gde je radio..Po gradu kruže priče da je to jedan skroman čovek,koji ne voli puno da se eksponira al stalno radi na tome da se pomogne firmi koju vodi i deci koja su u njoj smeštena...Šta reći osim svaka čast i samo napred!..Toj deci je zaista potrebna nega tokom 24 sata a ovaj gospodin se trudi,pored osoblja naravno,da im to i omogući po svetskim standardima.....Imao sam prilike i da budem sa njim na nekim skupovima i da popričamo,neformalno i formalno.uglavnom ja sam stekao utisak da je izuzetan čovek,nenametljiv a vredan..Mislim da takva osoba i treba da bude na čelu takve firme!
Cannibal Odgovori
Напријед ботови! Јуриш!
bona fide Odgovori
I naravno Dzej!
Nemanja Odgovori
koliko je kometara o sebi napisao ovaj Kozomora. prozirno do bola
baćo Odgovori
Ovoliko bljuvotina-pohvala o jednom skromnom čoveku nikad nisam čuo.Nešo sine ne okreći im leđa.[*...*]
esi mi dobar? Odgovori
@Cannibal
hehehe, čitaš mi misli!
mijo Odgovori
Hahahahahahaha kakav direktor Sojic
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.