Komentara: 60
Pregleda: 23288

Suspendovan učenik OŠ „Sečenji Ištvan“ zbog navodnih pretnji nastavnici, oglasila se i škola

22.01.2024. u 09:15h > 11:43
Izvor: Subotica.com
Zbog navodnih pretnji nastavnici hemije učenik osmog razreda OŠ „Sečenji Ištvan“ suspendovan je sa nastave. Roditelji su zakazali protest ispred škole u 16 časova. Škola se oglasila saopštenjem koje možete pročiati u donjem delu vesti.
Suspendovan učenik OŠ „Sečenji Ištvan“ zbog navodnih pretnji nastavnici, oglasila se i škola

Ova informacija krajem prošle nedelje odjeknukla je našim gradom, a kako se niko od nadležnih nije oglasio da je potvrdi ili demantuje i objasni šta se zaista desilo, dobila je strahovite razmere. Kao odgovoran medij, pogotovo što su u pitanju deca, pokušali smo maksimalno odgovorno da pristupimo temi i saznamo što više kredibilnih detalja, iako je bio vikend a iste je bilo teško proveriti.

Naime, kako saznajemo dečak je u ponedeljak udaljen sa časa engleskog jezika i tada je poslat kući da nastavu prati onlajn. U četvrtak prepodne se pojavio kod škole i kada ga je videla, devojčica koja se druži sa njim ispričala je nastavnici hemije šta je on govorio.

- Navodno je pretio da će izbosti nastavnicu hemije, da će se osvetiti svima koji su ga zadirkivali... Deca su pretrnula od straha i nastava je posle održana pod ključem – ispričao nam je jedan od uzemirenih roditelja. – Ono što je najstrašnije je da nam niko iz škole nije rekao šta se desilo, a kada sam pitao učiteljicu rekla je da nije dužna da nam priča takve stvari. Ne znamo šta je istina, deca su u panici, čujemo da je i ranije pravio probleme... Možda je samo hteo da ispadne faca, a možda je i ozbiljno mislio, ali to treba neko da nam kaže. Ono što je najstrašnije je da u tom trenutku u školi nije bio školski policajac, koji je došao tek kad su ga pozvali i ispričali šta se desilo.

Suspendovan učenik OŠ „Sečenji Ištvan“ zbog navodnih pretnji nastavnici, oglasila se i škola

Roditelji učenika sa kojima ide u razred kažu da znaju da dete ima zdravstvenih problema, da mu treba pomoć, ali ne žele da njihova deca ispaštaju zbog toga.

- Problem postoji odavno. Sve smo pokušali, i razgovore sa psihologom, i sa njim i njegovom majkom i razrednim starešinom, kao i sa direktorkom. Na sve smo solucije pristajali. Konkretno moje dete je napao prvi put u petom razredu, a na svakih pola godine desi se neki incident. Tom detetu treba pomoć, a naša deca trpe – rekla nam je jedna majka.

Revoltirani roditelji najavili su protest ispred škole za danas popodne (16h).

Direktorka Kristina Antal Dinčić nam je u petak kratko rekla da je škola upoznata sa događajem i da su preduzete sve mere.

- Što je najvažnije, u školi se ništa nije desilo. Deca su bezbedna – rekla je direktorka u petak a danas smo dobili saopštenje koje prenosimo u celosti:

"Škola je nakon saznanja dobijenog od učenika naše škole, a u vezi sa razgovorom koji je bio van škole i koji se odnosio na navodne pretnje preduzela sve iz svoje nadležnosti. Odmah smo pristupili sakupljanju informacija i postupanju po Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, te su naša saznanja prijavljena svim nadležnim organima u spoljašnjoj zaštitnoj mreži. Uključili smo Školsku upravu Sombor, Policijsku upravu Subotica, CSZR Subotica, Dečji dispanzer Subotica. Preduzete su koordinirane aktivnosti Škole i spoljašnje zaštitne mreže gde svako preduzima korake iz svoje nadležnosti. Škola je preduzela i preduzima sve potrebne mere da i dalje bude bezbedno mesto za sve.

Nemamo pravo iznositi podatake bilo kog učenika ili zaposlenog jer bi time kršili ljudska prava i prava na zaštitu podataka ličnosti.

Molimo Vas da ne širite neproverene informacije i paniku i time narušavate ugled Škole i etiketirate pojedince."

U ceo slučaj su uključeni i policija i Više javno tužilaštvo, kao i nadležne službe socijalne zaštite.

- Školskom policajcu koji se nalazio na dužnosti u navedenoj školi prijavljen je problem koji nastavno osoblje ove škole ima sa jednim učenikom osmog razreda.  O svemu je upoznato Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv ovog učenika podnese krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti – rekli su nam u subotičkoj policiji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 60
Pregleda: 23288

Povezana vest

Povezane teme

vršnjačko nasilje

osnovna škola sečenji ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.