Komentara: 3
Pregleda: 2237

"Summer3p" festival od 23. do 25. jula na Paliću

02.07.2021. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
"Summer3p" festival od 23. do 25. jula na Paliću

Pod sloganom "Made in Serbia", 19. po redu "Summer3p" festival održaće se od 23. do 25. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera, a ove godine će nastupiti najveće zvezde domaće plesne scene, Marko Nastić i Lea Dobričić, uz reprezentativna lokalna di-džej imena.

- Već 19 godina se trudimo da na Palić dovedemo di-džej izvođače iz cele Evrope. Ponosni smo na našu istoriju i nasleđe koje imamo. "Summer3p" je uvek predstavljao i predstavljaće drugačiji vid provoda od onoga na šta smo navikli, negujući savremene trendove, kako kroz muzički doživljaj, tako i kroz umetničko sportski program. Festival tokom godina nudi prostor svima koji žele da iskoriste svoje potencijale ili predlože pojedinačnu ili grupnu inicijativu u domenu kulture i umetnosti. Pokrenućemo kampanju "Podrži scenu", kako bi se pomogli umetnici koji u poslednjih 16 meseci imaju jedan zaista težak period i pogođeni su pandemijom virusa kovid-19 - izjavio je povodom predstojećeg festivala Oliver Tomić, jedan od organizatora.

"Summer3p" festival od 23. do 25. jula na PalićuTokom dana, festivalsku publiku očekuje raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program. Nedelja, 25. jul, biće rezervisana za tadicionalni "Porodični dan", koji će programski biti na istom nivou kao predhodnih godina i, uprkos smanjenim budžetima sponzora i donatora, potpuno besplatan za sve posetioce. Detaljnije informacije o programu festivala očekuju se uskoro.

"Summer3p" festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018. godinu i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Festival je 2015. godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. godine je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Srbije. O uspehu i kvalitetu "Summer3p" festivala govori i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis "The Guardian" uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Summer3p festival podržavaju Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2237

Povezana vest

Povezane teme

summer3p

summer3p festival na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.