Komentara: 32
Pregleda: 8629

Subotički ugostitelji traže definisanje kaznenih mera

29.02.2024. u 17:18h
Izvor: Subotica.com
Subotički ugostitelji traže definisanje kaznenih mera

Vrlo često na ulazima u ugostiteljske objekte možemo da vidimo zaključana vrta i crvenu traku. Inspekcija je neumoljiva i drakonske mere primenjuje čim uvidi neku nepravilnost u radu. Iako ne beže od poštovanja propisa, subotički ugostitelji traže da se na neki način definiše kaznena politika i kriterijumi kažnjavanja.

- Inspekcijske službe reaguju zatvaranjem objekta bez obzira da li je propust načinjen namerno ili nenamerno. Ponašaju se prema nama kao da smo lopovi.  Zbog sitnog neslaganja u frižideru ili kasi odmah nas zatvaraju. Dolaze prerušeni, čak i iz drugih gradova, ostave novac za i izađu a posle dođu i kažu da nisu dobili račun. To nas i vređa i nanosi ogromnu štetu – kažu u Udruženju ugostitelja, koje broji oko stotinu članova. – Mi zapošljavamo oko hiljadu ljudi što je ozbiljan broj za ovaj grad i niko od nas ne želi da nanosi štetu državi. Nikome od nas ne ide u prilog rad na crno.  Ali želimo da tačno navede za šta se izriču opomene, novčane kazne, kada se zatvara objekat.

Subotički ugostitelji traže definisanje kaznenih meraInače, u proteklom periodu zatvorena je petina lokala u gradu, a to bi prema mišljenju ugostitelja trebala da bude krajnja mera.

- Kada se lokal zatvori mi smo u problemu, ne samo u prihodu nego i da sačuvamo radnu snagu, koje i ovako manjka. Sa druge strane, za to vreme ni država ne prihoduje. Kada se jednom lokal zatvori na 15 dana, za sledeći propust je kazna zatvaranja od  90 dana, a to mnogi lokali ne mogu da prežive – dodaju ugostitelji. – Tražimo da budemo ravnopravni sa ostalim delatnostima. Čisto sumnjam da u velikim trgovinskim lancima sve štima u paru, a od nas se to očekuje. Opet napominjemo, mi ne tražimo ništa mimo zakona, mi želimo da budemo partneri sa državom, zato ćemo inicirati razgovore sa predstavnicima grada, privredne komore, nadležnih službi kako bi došli do rešenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 4 nedelje
Komentara: 32
Pregleda: 8629
Povezane teme

ugostiteljstvo

ugostiteljski objekti

udruženje ugostitelja subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.