Komentara: 1
Pregleda: 5313

Subotički tamburaški orkestar oduševio publiku u Vinkovcima

21.11.2016. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
U godini kada Subotički tamburaški orkestar obeležava 40 godina neprekidnog rada i stvaranja u nedelju, 13. novembra subotički tamburaši su održali koncert u Vinkovačkom pozorištu "Joza Ivakić".
Subotički tamburaški orkestar oduševio publiku u Vinkovcima

Po rečima predsednika orkestra Stipana Jaramazovića, do koncerta je došlo na poziv Matice hrvatske, ogranak Vinkovci, a subotički tamburaški orkestar se predstavio u punom sastavu.

Na programu su bila dela koje je izvodio na obeležavanju 125 godišnjice rođenja Tumbas Pere Haje, kao što je Subotički željezničarski marš, te dela koja je orkestar izvodio na svečanom koncertu u Subotici povodom obeležavanja 40-te godišnjice svoga rada.

Vinkovačka publika mogla je čuti kompoziciju Asturias za solo čelo i tamburaški orkestar sa solistom Nikolom Teskera, ali i solo deonicu basa u kompoziciji "Odeon" gde je solista ovog puta bio Marko Ivanković Radak. Naravno, našle su se tu i kompozicije kojima je orkestar ove godine na festivalu u Osijeku zabeležio pobedu i osvojio specijalnu nagradu za najbolju interpretaciju kao i druge kompozicije iz repertoara orkestra.

Subotički tamburaški orkestar oduševio publiku u Vinkovcima

Kao vokalni solisti publici u Vinkovcima su se predstavili Antun Letić Nune i Milan Prunić. U punoj sali gradskog pozorišta koncert je oduševio publiku. Tako je orkestar obeležio još jedan uspeh u svom radu.

Do kraja ove godine orkestar očekuje još puno rada jer su pripreme za dva Božićna koncerta u punom jeku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5313

Povezane vesti

Povezane teme

subotički tamburaški orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.