Komentara: 2
Pregleda: 2560

Subotički tamburaški orkestar najbolji na Festivalu umetničke tambure u Novom Sadu

12.03.2018. u 11:41h
Izvor: Subotica.com
Na 19. Festivalu umetničke tambure, Subotički tamburaški kvartet osvojio je prvo mestu i na taj način uspešno započeo ovogodišnju sezonu. Festival je održan u subotu, 10. marta, a organizator je bila Muzička škola "Josip Slavenski" iz Novog Sada.
Subotički tamburaški orkestar najbolji na Festivalu umetničke tambure u Novom Sadu

Osim Subotičkog tamburaškog kvarteta, kojeg je pripremao Stipan Jamazović, na ovogodišnjem Festivalu umetničke tambure nastupali su učenici muzičkih škola u kojima se uči tambura, kao i kamerni sastavi tambura. Pored učesnika iz naše zemlje, na Festivalu je nastupio i kvartet iz Križevaca u Hrvatskoj.

Na takmičenju su učestvovali solo tamburaši uz pratnju klavira, ali i kamerni sastavi i tamburaški orkestri. Subotički tamburaški kvartet je ovom prilikom izveo "Prvi tamburaški kvartet" Zorana Mulića, "Libertango Astra Piacole" i "Zabavljač Scot Jopplina" u aranžmanu Stipana Jaramazovića.

Stručni žiri ocenio je njihov nastup sa 97,20 bodova od 100 mogućih, što je Subotičkom tamburaškom kvartetu donelo prvo mesto.

Subotički tamburaški kvartet čine Ivana MačkovićIvan Ivanković RadakIštvan SakačLucija Ivanković Radaković, a najvišim odličjem na proteklom takmičenju nagovestili su da je pred njima još jedna uspešna godina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2560
Povezane teme

subotički tamburaški kvartet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.