Komentara: 1
Pregleda: 2183
Foto

Subotički srednjoškolci realizuju projekat „Ruka za ruku“

26.01.2023. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
Želeći da povežu generacije koje dolaze i osobe trećeg doba i tako našim najstarijim sugrađanima pruže adekvatnu negu, maturanti Politehničke škole realizuju projekat „Ruka za ruku“, koji je ocenjen među pet najboljih na Nacionalnoj UPSHIFT radionici Unicefa.
Subotički srednjoškolci realizuju projekat „Ruka za ruku“

U radionici su učestvovali David Krasnić, Dajana Gabrić, Aleksandra Strajnić, Vuk Trkulja i Uroš Lukić a mentor im je bio Nemanja Jovanović, student PMF-a u Kragujevcu.

- UPSHIFT je metodologija koja osnažuje mlade ljude da pokrenu rešavanje društvenih izazova u svom okruženju. Na konkurs je stiglo više od 600 prijava a naša je među deset najboljih, a prvih pet je ostavarilo mentorsku i novčanu pomoć za realizaciju a mi smo među njima. Projekat se bavi pomoći starijim osobama a na ideju da se bavimo ovom tematikom došli smo na času sociologije kod naše profesorke Svetlane Lebović, koja nas je i obavestila o samom takmičenju – kaže Vuk Trkulja. - Bavili smo se problemima sa kojima se suočavaju starije osobe, kao što je neadekvatna nega a cilj nam je da ukažemo da u našem gradu ima dosta starih kojima je potrebna pomoć. Projekat će realizovati Viša strukovna škola za vaspitače i trenere čiji će studenti odlaziti na praksu kod starih ljudi i pružati im adekvatnu negu.

Subotički srednjoškolci realizuju projekat „Ruka za ruku“Đaci žele da povežu dve generacije, koje su se međusobno udaljile, i da vrate poštovanje i osećaj empatije među njima.

- Đaci su imali dobro definisan problem na lokalu a onda su i kroz radionice došli do idejnog rešenja.  Ponosan sam što nisu gledali samo na sebe, već su obratili pažnju na starije osobe i njihove probleme, naročito što danas ne postoji briga i strpljenje prema starima – ističe mentor Nemanja Jovanović. – Zato će studenti ići na plaćenu praksu i sticati znanje u radu sa starim ljudima. Ovim pokazujemo i da se vannastavne aktivnosti cene i poštuju.

Subotički srednjoškolci realizuju projekat „Ruka za ruku“

Izvor: Subotica.com
Prezentacija projekta "Problem u mom gradu" Prezentacija projekta "Problem u mom gradu" Prezentacija projekta "Problem u mom gradu" Prezentacija projekta "Problem u mom gradu" Prezentacija projekta "Problem u mom gradu" Prezentacija projekta "Problem u mom gradu" Prezentacija projekta "Problem u mom gradu" Prezentacija projekta "Problem u mom gradu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2183
Povezane teme

politehnička srednja škola

preduzetništvo

omladinsko preduzetništvo

podsticanje razvoja preduzetništva

politehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.