• Pregleda: 12886

Subotički simfonijski orkestar održao jesenji koncert

Na svom trećem ovosezonskom nastupu Subotički simfonijski orkestar pred Subotičanima, u nedelju, održao je koncert “Četiri godišnja doba” Antonija Vivaldija i Astora Pjacole.
Subotički simfonijski orkestar održao jesenji koncert

Mnogobrojna publika, ljubitelji klasične muzike i zvuka violine, imala je prilike da uživa u bogatom repertoaru, a svoj upečatljiv nastup je imala i mlada Subotičanka Viktorija Kurina.

- Publika je imala prilike da uživa u repertoaru koji je ponudio izazovnu kombinaciju kako tehničkih zahteva, tako i dubokih unutrašnjih uzbuđenja. To se naročito osetilo u Piazzolinim koncertima gde je solista bio violinista Erne Švan, stručni saradnik na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, kao i u Vivaldijevim koncertima u kojima je mlada violinistkinja Viktorija Kurina temperamentno i emotivno nabijeno izvodila solističku deonicu potvrdivši po ko zna koji put u svom rodnom gradu svoj talenat - kaže Miloš Nikolić, profesor violine i direktor Subotičkog simfonijskog orkestra.

Prema rečima Nikolića, posebno oduševljenje izazvalo je sviranje članova kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra pod vođstvom rumunskog dirigenta Radu Popa.

- Radi se o zaista odličnom sastavu u kojem su mladalačka svežina i vrhunska uigranost rezultirale iznimno visokim izvođačkim dometima. Gudački sastav subotičkog simfonijskog orkestra , svojom interpretacijom i usklađenim odnosom unutar sastava, uspeo je da prenese na auditorijum jedinstvenu ideju i energiju koja je bila povod za burne aplauze - kaže Radu Popa - Posetioci ove večeri u prepunoj sali Gradske kuće, kroz međusobnu razmenu energije sa izvođačima, postali su deo svojstvenog i neponovljivog uzajamnog umetničkog „stvaranja“.

Direktor Subotičkog simfonijskog orkestra najavio je publici završni nastup koncertne sezone simfonijskog orkestra, koji će se održati 23. decembra.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.