Komentara: 0
Pregleda: 3618

"Subotički sajam 2019" počinje u četvrtak

28.05.2019. u 12:19h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni regionalni "Subotički sajam 2019" počinje u četvrtak, 30. maja, i trajaće do subote, 1. juna, kada će se u Hali sportova predstaviti više od 180 izlagača iz Srbije, Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Češke.
"Subotički sajam 2019" počinje u četvrtak

Tema ovogodišnjeg Sajma je povezivanje privrede sa informacionim tehnologijama, digitalizacija u privredi, kao i obrazovanje u saradnji sa privredom, te će se na ovogodišnjem Sajmu, pored velikog broja izlagača, predstaviti i obrazovne ustanove iz Subotice, među kojima su Politehnička škola, Tehnička škola "Ivan Sarić", Hemijsko-tehnološka škola, Ekonomska škola "Bosa Milićević", Visoka tehnička škola strukovnih studija, Ekonomski fakultet i Građevinski fakultet.

Ovogodišnja zemlja partner Sajma je Italija, koja je u našem regionu prošlu godinu završila kao četvrti spoljnotrgovinski partner s razmenom od 125 miliona evra. Na Sajmu, Italija će predstaviti privrednike iz Varese i Lombardije, Udruženje evropskih privrednika, kao i Ambasadu Italije i Italijanski kulturni centar.

Učešće na Sajmu uzelo je i devet Regionalnih privrednih komora, među kojima su Regionalna privredna komora Vojvodine i Regionalna privredna komora Bekeš županije iz Mađarske, više od deset preduzeća koja se bave informacionim tehnologijama, predstavnici Vojvođanskog IT klastera sa svojih 29 članova, kao i Subotički IT klaster koji će predstaviti svoja 24 člana.

Međunarodni regionalni "Subotički sajam 2019", 13. po redu, održaće se od 30. maja do 1. juna u Hali spotrova, a za vreme trajanja Sajma biće organizovana brojna predavanja, tribine, prezentacije i poslovni forum. Ulaz za sve posetioce je besplatan, a radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, dok će u subotu raditi do 14 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3618

Povezana vest

Povezane teme

međunarodni sajam privrede

sajam

susajam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.