Komentara: 3
Pregleda: 5090
Foto

"Subotički sajam 2019" od 30. maja do 1. juna

26.04.2019. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni i regionalni "Subotički sajam 2019", 13. po redu, održaće se od 30. maja do 1. juna u Hali sportova, a zainteresovani privrednici mogu prijaviti učešće do 17. maja.
"Subotički sajam 2019" od 30. maja do 1. juna

Tema ovogodišnjeg Sajma je povezivanje privrede za informacionim tehnologijama, budući da je, kako je obrazložio Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, privredni razvoj Subotice ključni uslov za privlačenje domaćih i inostranih investitora, za proširenje kapaciteta postojećih kompanija i preduzetnika, a sve u cilju očuvanja trenutnih i otvaranja novih radnih mesta.

- Sajam je idealno mesto za to, a u okviru manifestacije održaće se poslovni forum, razgovori, više tribina i predavanja, te dosta prezentacija domaćih i inostranih kompanija. Ono na šta bih se posebno osvrnuo, jeste da smo u koncipiraju vodeće teme ovogodišnjeg Sajama prepoznali informacione tehnologije i spoj sa ostalim garama privrednih branša kao veliku šansu za razvoj, inovacije, digitalizaciji i spoj sa ostatkom privrede u najširem smislu, odnosno sa industrijom, poljoprivredom, trgovinom i turizmom - rekao je Samardžić.

"Subotički sajam 2019" od 30. maja do 1. juna

Ovogodišnja zemlja partner Sajma je Italija, koja je u našem regionu prošlu godinu završila kao četvrti spoljnotrgovinski partner s razmenom od 125 miliona evra. Počasni vicekonzul u Subotici, Karmine Taralo, objasnio je da Italija predstavlja jednog od najozbiljnijih investitora ne samo u regionu, već i u državi na području privrednog, ekonomskog i kulturnog razvoja. 

- Ove godine proslavljamo 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, kao i 10 godina od uspostavljanja posebnog partnerstva sa Italijom. Za nas je veliko zadovoljstvo što možemo da potvrdimo to prijateljstvo kroz učešće na Sajmu, na kojem će se predstaviti naši privrednici iz Varese i Lombardije, koji čine značajan deo naše privrede. Upravo zbog toga sam ponosan što će ovaj Sajam biti još jedna prilika da se učvrste naši odnosi - poručio je Taralo.

Na Sajmu će se predstaviti i Privredna komora Srbije, koja će na zajedničkom štandu okupiti veći broj Regionalnih privrednih komora, kao i partnerske Komore iz susednih zemalja, odnosno Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Mislimo da je to pravi pristup i da je bitno istaći da smo, prilikom formulisanja vodeće teme ovog Sajma, sagledali delatnosti na nivou regiona i uočili trend firmi i privrednih društava koji se bave informacionim tehnologijama, što nam je dalo podstrek da se konsultujemo sa glavnim organizatorom i pokroviteljem Sajma da uvedemo ovu temu kao glavnu i pružimo podršku povezivanju privrede i kompanija koje se bave IT tehnologijama. Tim pre što nam narednih godina predstoji ozbiljan rad na razradi Strategije četvrte industrijske revolucije u okviru digitalizacije - objasnio je Laslo Karai, savetnik u Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga.

"Subotički sajam 2019" od 30. maja do 1. juna

Sajam privrede gotovo svake godine okupi oko 200 izlagača, a prema rečima Dejana Ljubisavljevića, direktora JKP "Subotičke pijace", ove godine se očekuje nešto veći broj učesnika.

- Pored privrede, na Sajmu će moći i da se kupe neke sitnice koje predstavljaju naše lokalne stare zanatlije i rukotvorine, tako će jedan segmenat na tom prostoru od 2.000 kvadrata biti posvećen i moći će da se iskoristi za turistički potencijal - rekao je Ljubisavljević. 

Zainteresovani privrednici koji žele da se predstave na ovogodišnjem "Subotičkom sajmu 2019", mogu da se prijave do 17. maja.

Izvor: Subotica.com
Najava XIII Međunarodnog i regionalnog sajma "Subotički sajam 2019" Najava XIII Međunarodnog i regionalnog sajma "Subotički sajam 2019" Najava XIII Međunarodnog i regionalnog sajma "Subotički sajam 2019" Najava XIII Međunarodnog i regionalnog sajma "Subotički sajam 2019" Najava XIII Međunarodnog i regionalnog sajma "Subotički sajam 2019" Najava XIII Međunarodnog i regionalnog sajma "Subotički sajam 2019" Najava XIII Međunarodnog i regionalnog sajma "Subotički sajam 2019" Najava XIII Međunarodnog i regionalnog sajma "Subotički sajam 2019"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 časova
Komentara: 3
Pregleda: 5090

Povezana vest

Povezane teme

sajam privrede

međunarodni sajam privrede

susajam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.