Komentara: 43
Pregleda: 7405

Subotički odbor Zelene ekološke partije kolektivno napustio stranku

10.03.2016. u 10:47h
Izvor: Gro Zeleni Subotice
Saopštenje Gradskog odbora Zeleni Subotice prenosimo u celosti.
Subotički odbor Zelene ekološke partije kolektivno napustio stranku

Nakon što se Predsedništvo Zelene ekološke partije (ZEP) odlučilo na nejasnu i neprogramsku koaliciju sa Demokratskom strankom, ova partija ostala je bez svog najjačeg lokalnog odbora u državi, jer su u nedelju ostali bez Gradskog odbora i svih članova u Subotici.

Naime, članovi subotičkog odbora ZEP-a su nakon sednice 6. marta 2016., kolektivno istupili iz stranke, čime je Gradski odbor ZEP-a prestao da postoji, a sve zbog činjenice da sarađuje sa Srpskom naprednom strankom, koja je jedina pružila punu podršku za rešavanje nagomilanih ekoloških problema grada u poslednjih 20 godina.

Predsedništvo stranke nije tako uspelo da se odupre pritiscima Demokratske stranke da u slučaju moguće koalicije sa tom strankom svi lokalni odbori ZEP-a na izbore idu u predizbornom savezu po vertikali isključivo sa DS-om. Članovi subotičkog odbora odbacili su takav stav iz više razloga. Pre svega zbog toga što dugogodišnja vlast ove stranke u Subotici nije izrodila nijedan konkretan ostvareni projekat iz oblasti zaštite životne sredine.

Stoga svi članovi dosadašnjeg Gradskog odbora ZEP-a, sa celokupnim članstvom stranke nastavljaju da deluju u okviru udruženja građana Zeleni Subotice na sprovođenju zelene politike u gradu. Na predstojećim lokalnim izborima Zeleni Subotice će nastupiti kao partneri Srpske napredne stranke, koja je jedina od vodećih stranaka u gradu prepoznala izuzetnu važnost “zelene” politike i pojačanog angažmana na zaštiti životne okoline, što je primarni cilj Zelenih Subotice.

// kraj saopštenja

Izvor: Gro Zeleni Subotice
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 43
Pregleda: 7405
Povezane teme

zelena ekološka partija

zeleni subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.