Komentara: 27
Pregleda: 4489
Foto

Subotički komunisti obeležili 29. novembar: "Nećemo zaboraviti zemlju u kojoj smo lepo živeli"

29.11.2022. u 16:17h
Izvor: Subotica.com
Iako Jugoslavija više ne postoji, a 29. novembar se više ne praznuje kao Dan Republike, subotički komunisti ne odustaju od obeležavanja ovog datuma. Kako kažu, dok su živi neće zaboraviti zemlju u kojoj su plata, stan i pristojan život bili zagarantovani.
Subotički komunisti obeležili 29. novembar: "Nećemo zaboraviti zemlju u kojoj smo lepo živeli"

Polaganjem cveća kod spomenika doživotnom predsedniku SFRJ Josipu Brozu Titu, subotički komunisti počeli su obeležavanje 29. novembra. 

- Ovaj datum obeležavamo, pre svega, zbog toga što želimo da negujemo vrednosti Jugoslavije. Smatramo da su te vrednosti izuzetno važne i za budućnost Srbije, tu mislimo na vojnu neutralnost, na pravo da sami donosimo odluke, na značaj suživota i tolerancije. Zato je važno da mi koji smo imali tu privilegiju da živimo u Jugoslaviji mlađim generacijama približimo ta vremena koja su bila daleko bezbrižnija i sigurnija -  priča Mikloš Olajoš Nađ, predsednik Udruženja građana "Centar Tito".

Subotički komunisti obeležili 29. novembar: "Nećemo zaboraviti zemlju u kojoj smo lepo živeli"Život u Jugi samo po lepom pamti i Blaško Gabrić, osnivač i počasni predsednik IV Mini Jugoslavije.

Mi smo tu zemlju gradili i živeli lepo u njoj. Država je brinula o nama, preduzeća su bila u rukama radnika. Socijalizam je bio najbolji sistem na svetu. Zato ne možemo i nećemo zaboraviti ta vremena, to je bila naša zemlja u kojoj smo dobro živeli. Pasoš Jugoslavije je bio najpoznatiji na svetu i to nije valjalo, a ovo danas valja - objašnjava Blaško.

Subotički komunisti obeležili 29. novembar: "Nećemo zaboraviti zemlju u kojoj smo lepo živeli"

Stan, siguran posao i pristojna plata za Milicu Medić su asocijacije na prošla vremena koja, poput njenih istomišljenika, ne može da zaboravi.

- Završila sam višu pedagošku i zaposlila se odmah po sticanju diplome. Radila sam, dobijala platu na vreme. Tri godine sam bila podstanar, a posle sam dobila stan u kom sam živela do rata zbog kog sam se iz Bosne vratila u rodnu Suboticu - kaže Milica - Slavim i svake godine ću slaviti 29. novembar. Nekada su se na Dan Republike organizovale priredbe, imali smo i slobodne dane. 

Izvor: Subotica.com
Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu povodom Dana SFRJ Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu povodom Dana SFRJ Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu povodom Dana SFRJ Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu povodom Dana SFRJ Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu povodom Dana SFRJ Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu povodom Dana SFRJ Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu povodom Dana SFRJ Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu povodom Dana SFRJ
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 4489
Povezane teme

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

29. novembar

komunisti

mikloš nađ olajoš

josip broz tito

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.