Komentara: 1
Pregleda: 4776

Subotički karatisti uspešni na Otvorenom prvenstvu Srbije

03.04.2017. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
U Novom Sad u subotu održano je Prvenstvo Srbije u karateu, 35. po redu, na kojem je učestvovao 58 klubova sa 720 takmičara iz šest država. Od klubova sa severa Bačke nastupili su KK "Spartak" i KK "Palić".
Subotički karatisti uspešni na Otvorenom prvenstvu Srbije

Karate klub "Palić" je na OPS osvojio deset medalja, od čega čak osam zlatnih, dve srebrne, ali i tri četvrta mesta. U kategoriji poletaraca sjajne pobede nizali su Anđela Drakulić i Bence Varju, u konkurenciji od po 20–30 takmičara, osvojivši zlatnu medalju u katama.

U kategoriji mlađih pionirki Danica Paći zauzela 1. mesto u disciplini Kumite BORBE do 30 kg. dok je u izvođenju kata zauzela 2. mesto.

Prvo mesto u konkurenciji KUMITE – BORBE  za mlađe pionire u kategoriji do 40 kg osvojio je Matija Pižurica, ostvarivši pet pobeda u nizu. Uzrastu  starijih  pionirki Blanka Senji je osvojila 2. mesto u izvođenju kata.

Subotički karatisti uspešni na Otvorenom prvenstvu Srbije

Kadetkinja Maja Tatalović osvojila je dve zlatne medalje u disciplini kate, u uzrastu 13–14, kao i u starijem uzrastu 15–16 godina.

Kadet Vuk Pižurica osvojio je zlatnu medalju u disciplini KUMITE - BORBE u kategoriji +45 kg, dok je se Aleksandar Paći među seniorima osvojio zlatnu medalju u disciplini KUMITE BORBE ekipno, nastupivši za ekipu Karate kluba "TAO" iz Kule.

Ostali takmičari, stariji pionir Marko Pižurica u konkurenciji KUMITE  - BORBE do 45 kg, kao i  junior Dominik Tilinko u kategoriji +55 kg nisu imali sportske sreće i takmičenje su završili bez medalje, na 4. mestu.

Subotički karatisti uspešni na Otvorenom prvenstvu Srbije

Iz Karate kluba "Palić" ističu da su se za ovo Prvenstvo intenzivno pripremali tri meseca, posebno se angažovajući na treninzima pod budnim okom glavnog trenera Šandora Paćija, kao i Sportskog trenera  Aleksandra Paćija.

U nastavku sezone sledi Međunarodni Karate Kup "V SHINNENDA", koji će biti ujedno i proslava jubileja povodom 25 godina postojanja KK "Palić", 45 godina propagiranja borilačkih veština i Karate veštine SoShihan Šandora Paćija (crni pojas 7. dan) u Subotici  i 50. godina propagiranja borilačkih veština Soke Žike Bečanović (crni pojas, 10. dan) šefa i Predsednika Evropske GKF HACHI-O-KAI organizacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 4776
Povezane teme

karate

karate klub spartak

karate klub palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.