Komentara: 1
Pregleda: 1800

Subotički festival pozorišta za decu odavno prevazišao granice Srbije

21.06.2017. u 10:37h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić i podsekretar Zoran Lazin sastali su se juče, u Novom Sadu, sa direktorom Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, Slobodanom Markovićem. Povod za njihov razgovor bilo je visoko priznanje za zasluge u širenju poljske kulture u svetu, koje je Markoviću uručeno na nedavnom 30. Međunarodnom pozorišnom festivalu "Valiska", u Poljskoj.
Subotički festival pozorišta za decu odavno prevazišao granice Srbije

Čestitajući Slobodanu Markoviću na priznanju koje dodeljuje poljsko ministarstvo kulture, Miroslav Štatkić je rekao da je Poljska, posebno kada je reč o lutkarskom pozorištu, evropski kulturni gigant, što se može reći i kada su u pitanju muzika i likovna kultura. On se osvrnuo i na subotički Festival pozorišta za decu, ocenivši da je reč o manifestaciji koja je po značaju odavno prešla granice Srbije.

- Zbog toga ovaj Festival svakako zaslužuje da bude na listi prioriteta kada je reč o podršci našeg Sekretarijata i Pokrajinske vlade - dodao je Štatkić.

Subotički festival pozorišta za decu odavno prevazišao granice Srbije

Zahvalivši Štatkiću na čestitkama, Marković je rekao da priznanje koje on dobio zapravo smatra priznanjem celokupnom subotičkom festivalu.

- Reč je o manifestaciji koja se u kontinuitetu održava 24 godine i za to vreme na njoj je viđeno preko 500 dečijih predstava iz čitavog sveta. Koliko je interesovanje za nju, najbolje svedoči podatak da se za ovogodišnje izdanje prijavilo čak 230 predstava iz 40 zemalja, uključujući i Australiju. Posle selekcije, odlučeno je da od 24. do 30. septembra kada će festival biti održan, bude izvedeno njih 16 - zaključio je Marković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1800

Povezana vest

Povezane teme

Slobodan Marković

Subotičko Dečje pozorište

dečje pozorište

pozorište

miroslav štatkić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.