Komentara: 6
Pregleda: 3074
Foto

Subotički Dom zdravlja dobio još jedno sanitetsko vozilo

11.12.2023. u 13:48h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući pomoći grada, vozni park Doma zdravlja bogatiji je za još jedno savremeno opremljeno sanitetsko vozilo i aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša.
Subotički Dom zdravlja dobio još jedno sanitetsko vozilo

Za nabavku vozila iz gradskog budžeta izdvojeno je skoro 6.3 miliona dinara, a dok je medicinski aparat koštao 2.6 miliona dinara.

- Kada smo septembru smo uradili primopredaju sanitetskog vozila i aparata za mehaničku kompresiju grudnog koša,  od direktroke smo čuli da je našem Domu zdravlja potrebno još jedno vozilo sa takvom opremom i još jedan aparat kako bi cela teritorija grada mogla da bude pokrivena. Tada sam obećao da ću da uradim sve što je u moći Grada i sada ispunjavam obećanje - identično sanitetsko vozilo predajemo Domu zdravlja – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić. - Ovo je prvi put da Grad Subotica u jednoj godini, u ovom domenu, ovoliko pomogne Domu zdravlja. Opredelili smo i sredstva za nabavku mašine za pranje veša i sušaru u vrednosti od 1.75 milona dinara i prvi put u istoriji Dom zdravlja formira sopstveni vešeraj, što će doneti uštedu na godišnjem nivou. Takođe smo opredelili 1.65 miliona dinara za nabavku dva medicinska frižidera za vakcine. Grad Subotica je u budžetu za 2023. godinu za zdravstvenu zaštitu opredelio 74.270.000 dinara jer želimo da pomognemo našoj zdravstvenoj ustanovi, da podignemo kvalitet usluga a sve za dorbobit naših građana.

Subotički Dom zdravlja dobio još jedno sanitetsko voziloPo rečima dr Tatjane Popović, direktorke Doma zdravlja Subotica, sada imaju 13 vozila a ovo sanitetsko vozilo u mnogome će doprineti svakodnevno radu u hitnoj medicinskoj pomoći i značiće svim građanima Subotice i okoline.

- Vozilo je savremeno opremljeno, ima u sebi dvodelno nosilo za transport pacijenata, čija je vrednost 451 hiljada dinara i njega nam je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Vozilo imamo i oksigen, za dovod kiseonika, što je jako važno, a imamo i kardiološku stolicu – objašnjava dr Popović. – Aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša vrši pritisak na grudni koš, tačno određenog intenziteta ritma i trajanja i tako praktično oživljava pacijenta na terenu. Sada posedujemo dva ovakva uređaja i na tome smo, takođe, posebno zahvalni. Lokalna samouorava nam je pomogla i prilikom preseljenja, jer smo deo objekta izgubili restitucijom, te smo i tu naišli na podršku i pomoć od milion i po dinara. Frižideri za vakcine su smešteni u Dispanzeru za zdravstvenu zaštitu dece, a ista takva dva smo sredinom godine dobili od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, tako da sad imamo četiri. Od nadležnog pokrajinskog sekretarijata smo dobili i videolaringoskop koji služi u hitnoj medicinskoj pomoći za lakšu intubaciju, kao i kokometar namenjen službi za oftamologiju pri Domu zdravlja.

Subotički Dom zdravlja dobio još jedno sanitetsko vozilo

Izvor: Subotica.com
Primopredaja ambulantnog vozila Domu zdravlja Primopredaja ambulantnog vozila Domu zdravlja Primopredaja ambulantnog vozila Domu zdravlja Primopredaja ambulantnog vozila Domu zdravlja Primopredaja ambulantnog vozila Domu zdravlja Primopredaja ambulantnog vozila Domu zdravlja Primopredaja ambulantnog vozila Domu zdravlja Primopredaja ambulantnog vozila Domu zdravlja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 3074
Povezane teme

dom zdravlja subotica

ambulantno vozilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.