• Pregleda: 6619

"Subotičke pijace" donirale Opštoj bolnici aparat za elektroterapiju

JKP “Subotičke pijace“ doniralo je Službi za produženo lečenje i negu, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice aparat za elektroterapiju, čija je vrednost oko 100 hiljada dinara.
"Subotičke pijace" donirale Opštoj bolnici aparat za elektroterapiju

Donacija je obezbeđena zahvaljujući dobrovoljnim prilozima građana na ovogodišnjem Božićno-novogodišnjem vašaru.

-  U okviru vašara, svake godine naši građani prilažu određenu svotu novca u jedan posebno ograđeni prostor, gde je na simboličan način prikazana Sveta porodica. Sredstva koja prikupimo na taj način, a koja su donacija građana, koristimo isključivo u humanitarne svrhe. Ove godine smo se dogovorili da to bude za Opštu bolnicu - kaže Ilinka Vukoja, direktorka JKP „Subotičke pijace“.

Prema rečima direktora Opšte bolnice, dr Slobodana Puškara, aparat za elektroterapiju je doniran u pravo vreme, jer je stari aparat u kvaru.

- Donacija se desila nekoliko dana nakon kvara aparata, mi smo taj problem prepoznali, a kako jedan humani gest i donacija povlači drugu donaciju, nakon kontakata sa proizvođačima opreme, i oni su izvršili korekciju cena, tako da smo dobili sjajan aparat čija je vrednost veća od priloga koji je sakupljen - kaže dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice - Iako Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat ulažu značajna sredstva, uvek nedostaje još aparata i ovakvih donacija, jer se dugo godina nije ulagalo u opremu.

Elektroterapija je jedna od bazičnih procedura u fizikalnoj terapiji, te će prema rečima načelnice Službe za produženo lečenje i fizikalnu medicinu Opšte bolnice, dr Ljiljane Đurović Manojlović, aparat imati veoma široku primenu.

- Odeljenje za rehabilitaciju pri Službi za produženo lečenje ima 30 postelja za zbrinjavanje pacijenata nakon cerebrovaskularnih dešavanja, amputacija donjih ekstremiteta, operacija, trauma i problema sa perifernom cirkulacijom. Elektroterapija je deo protokola lečenja najrazličitijih oboljenja i poremećaja koje tretiramo - kaže načelnica ove Službe, dr Ljiljana Đurović Manojlović, dodajući da se na Odeljenju godišnje leči oko 600 pacijenata.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Maja Odgovori
Rehabilitacija je preuzela aparare sa drugog dela i to stare po 30 g barem. Ovo je sevap, treba to odeljenje pomoci jer svakoj porodici barem nekad je neki clan bio, ili ce biti na rehabilitaciji. Treba organizovati jos akcija. Da svako da po 50 din, a ima ih i ko moze vise, gradjani bi opremili odeljenje kada vec drzava ne moze.
Ehhhh
Svaki mesec mi se skida malo više od 50 dinara sa plate za zdravstveno osiguranje, i ne samo od moje plate. Pa nek' lepo prištede, ekonomišu i neka se opremaju od svog novca, a ne da mole boga da narod nešto udeli na Winterfestu
dača Odgovori
Pohvalno donatorstvo za bolnicu.
Još kad donirali stare tezge na pijaci u Novom Žedniku da prodavci u 21 veku ne prodaju robu sa zemlje kao u srednjem veku. Pošto nadležni iz JKP Subotičke pijace to nikada neće uraditi !
Ljubomir Odgovori
Hvala im za human gest, za svaku pohvalu je...

Još da skupe volje i želje pa da pokriju mlečnu pijacu - sa cele jedne strane prokšnjava, tačnije nema krova!
gile Odgovori
greska u tekstu,posto je pijaca javno preduzece , nije doo, pare koje uzme od subotickog naroda za zakup tezgi(a ne podeli medju politicarima) nije zaradjeno na zdrav nacin,ne moze da prebaci u ustanovu koja je pod kontrolom drzave.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.