Komentara: 5
Pregleda: 7448
Foto

"Subotičke pijace" donirale Opštoj bolnici aparat za elektroterapiju

02.03.2017. u 16:54h > 18:30
Izvor: Subotica.com
JKP “Subotičke pijace“ doniralo je Službi za produženo lečenje i negu, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice aparat za elektroterapiju, čija je vrednost oko 100 hiljada dinara.
"Subotičke pijace" donirale Opštoj bolnici aparat za elektroterapiju

Donacija je obezbeđena zahvaljujući dobrovoljnim prilozima građana na ovogodišnjem Božićno-novogodišnjem vašaru.

-  U okviru vašara, svake godine naši građani prilažu određenu svotu novca u jedan posebno ograđeni prostor, gde je na simboličan način prikazana Sveta porodica. Sredstva koja prikupimo na taj način, a koja su donacija građana, koristimo isključivo u humanitarne svrhe. Ove godine smo se dogovorili da to bude za Opštu bolnicu - kaže Ilinka Vukoja, direktorka JKP „Subotičke pijace“.

Prema rečima direktora Opšte bolnice, dr Slobodana Puškara, aparat za elektroterapiju je doniran u pravo vreme, jer je stari aparat u kvaru.

"Subotičke pijace" donirale Opštoj bolnici aparat za elektroterapiju

- Donacija se desila nekoliko dana nakon kvara aparata, mi smo taj problem prepoznali, a kako jedan humani gest i donacija povlači drugu donaciju, nakon kontakata sa proizvođačima opreme, i oni su izvršili korekciju cena, tako da smo dobili sjajan aparat čija je vrednost veća od priloga koji je sakupljen - kaže dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice - Iako Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat ulažu značajna sredstva, uvek nedostaje još aparata i ovakvih donacija, jer se dugo godina nije ulagalo u opremu.

"Subotičke pijace" donirale Opštoj bolnici aparat za elektroterapiju

Elektroterapija je jedna od bazičnih procedura u fizikalnoj terapiji, te će prema rečima načelnice Službe za produženo lečenje i fizikalnu medicinu Opšte bolnice, dr Ljiljane Đurović Manojlović, aparat imati veoma široku primenu.

- Odeljenje za rehabilitaciju pri Službi za produženo lečenje ima 30 postelja za zbrinjavanje pacijenata nakon cerebrovaskularnih dešavanja, amputacija donjih ekstremiteta, operacija, trauma i problema sa perifernom cirkulacijom. Elektroterapija je deo protokola lečenja najrazličitijih oboljenja i poremećaja koje tretiramo - kaže načelnica ove Službe, dr Ljiljana Đurović Manojlović, dodajući da se na Odeljenju godišnje leči oko 600 pacijenata.

Izvor: Subotica.com
Donacija medicinske opreme Bolnici Donacija medicinske opreme Bolnici Donacija medicinske opreme Bolnici Donacija medicinske opreme Bolnici Donacija medicinske opreme Bolnici Donacija medicinske opreme Bolnici Donacija medicinske opreme Bolnici Donacija medicinske opreme Bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 7448
Povezane teme

bolnica

opšta bolnica

jkp subotičke pijace

ilinka vukoja

donacija bolnici

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.