Komentara: 10
Pregleda: 3019
Foto

Subotičke osnovne škole dobile sredstva za obnovu

22.10.2021. u 11:03h
Izvor: Subotica.com
Subotičke osnovne škole „Kizur Ištvan“, „Sveti Sava“ i „Sečenji Ištvan“ dobile su sredstva putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i propise, zahvaljujući kojima će uskoro početi obnovi svojih prostorija.
Subotičke osnovne škole dobile sredstva za obnovu

OŠ „Kizur Ištvan“ je dobila 8.2 miliona dinara, 6.8 miliona od resornog sekretarijata a ostalo je obezbedio Grad Subotica, koji su namenjeni za adaptaciju toaleta i sanitarnih čvorova.

- Evidentno je da je ova investicija bila zaista neophodna s obzirom da su kanalizacione cevi veoma stare, na osnovu ispitivanja utvrđeno je da negde ispuštaju vodu što bi dovelo do urušavanja zgrade. Pored kompletne kanalizacione mreže, adaptiraće se i četiri sanitarna čvora – najavljuje Dejan Anđelović, direktor OŠ „Kizur Išvan“

Uz pomoć Grada i Pokrajine obnoviće se i objekti OŠ „Sečenji Ištvan“ i „Sveti Sava“.

- Ovakvi projekti su od izuzetnig značaja i za rad i za boravak dece u školama, nije u pitanju samo nastavni proces već i uslovi u kojima deca uče. Ovo je jedan lep primer saradnje lokalne i pokrajinske vlasti zahvaljujući kojoj će biti obnovljene prostorije u školama – ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti. – OŠ „Sveti Sava“ je takođe dobila sredstav za sanitarne čvorove u iznosu od četiri miliona dinara,  to je druga faza jer je Grad  već izdvojio tri miliona dinara za ove namene. OŠ „Sečenji Ištvan“ je dobila milion i po dinara.

Kako je istakla Milanka Kostić, član Gradskog veća za obrazovanje, uprkos pandemiji Grad Subotica je za projektne aktivnosti osnovnih škola opredelio deset miliona, a za srednje škole 8.8 miliona dinara.

- Jako je važno da se kroz projektne aktivnosti dođe do sredstava kako bi se unapredila infrastruktura u subotičkim školama. Veoma nam je važno da obezbedimo što bolje uslove za učenike, jer je kvalitetno obrazovanje jedan od naših prioriteta – poručila je Milanka Kostić.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 10
Pregleda: 3019
Povezane teme
Škola Kizur Ištvan OŠ Kizur Ištvan jasmina stevanović dejan anđelović milanka kostić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.