Komentara: 10
Pregleda: 3957
Foto

Subotičke osnovne škole dobile sredstva za obnovu

22.10.2021. u 13:03h
Izvor: Subotica.com
Subotičke osnovne škole „Kizur Ištvan“, „Sveti Sava“ i „Sečenji Ištvan“ dobile su sredstva putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i propise, zahvaljujući kojima će uskoro početi obnovi svojih prostorija.
Subotičke osnovne škole dobile sredstva za obnovu

OŠ „Kizur Ištvan“ je dobila 8.2 miliona dinara, 6.8 miliona od resornog sekretarijata a ostalo je obezbedio Grad Subotica, koji su namenjeni za adaptaciju toaleta i sanitarnih čvorova.

- Evidentno je da je ova investicija bila zaista neophodna s obzirom da su kanalizacione cevi veoma stare, na osnovu ispitivanja utvrđeno je da negde ispuštaju vodu što bi dovelo do urušavanja zgrade. Pored kompletne kanalizacione mreže, adaptiraće se i četiri sanitarna čvora – najavljuje Dejan Anđelović, direktor OŠ „Kizur Išvan“

Subotičke osnovne škole dobile sredstva za obnovu

Uz pomoć Grada i Pokrajine obnoviće se i objekti OŠ „Sečenji Ištvan“ i „Sveti Sava“.

- Ovakvi projekti su od izuzetnig značaja i za rad i za boravak dece u školama, nije u pitanju samo nastavni proces već i uslovi u kojima deca uče. Ovo je jedan lep primer saradnje lokalne i pokrajinske vlasti zahvaljujući kojoj će biti obnovljene prostorije u školama – ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti. – OŠ „Sveti Sava“ je takođe dobila sredstav za sanitarne čvorove u iznosu od četiri miliona dinara,  to je druga faza jer je Grad  već izdvojio tri miliona dinara za ove namene. OŠ „Sečenji Ištvan“ je dobila milion i po dinara.

Subotičke osnovne škole dobile sredstva za obnovuKako je istakla Milanka Kostić, član Gradskog veća za obrazovanje, uprkos pandemiji Grad Subotica je za projektne aktivnosti osnovnih škola opredelio deset miliona, a za srednje škole 8.8 miliona dinara.

- Jako je važno da se kroz projektne aktivnosti dođe do sredstava kako bi se unapredila infrastruktura u subotičkim školama. Veoma nam je važno da obezbedimo što bolje uslove za učenike, jer je kvalitetno obrazovanje jedan od naših prioriteta – poručila je Milanka Kostić.

Subotičke osnovne škole dobile sredstva za obnovu

Izvor: Subotica.com
Izjave povodom dobijenih sredstava po konkursu za obnovu škola Izjave povodom dobijenih sredstava po konkursu za obnovu škola Izjave povodom dobijenih sredstava po konkursu za obnovu škola Izjave povodom dobijenih sredstava po konkursu za obnovu škola Izjave povodom dobijenih sredstava po konkursu za obnovu škola Izjave povodom dobijenih sredstava po konkursu za obnovu škola Izjave povodom dobijenih sredstava po konkursu za obnovu škola Izjave povodom dobijenih sredstava po konkursu za obnovu škola
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 3957
Povezane teme

Škola Kizur Ištvan

OŠ Kizur Ištvan

jasmina stevanović

dejan anđelović

milanka kostić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.