Komentara: 4
Pregleda: 3569

Subotičke kompanije pomažu oplemenjivanje životne sredine na prostoru nekadašnje deponije u Novom Žedniku

06.11.2020. u 10:35h
Izvor: Subotica.com
Udruženja građana "Zelena oaza Subotica" u subotu organizuje akciju pošumljavanja oko sportskog komleksa Fudbalskog kluba "Preporod" i prostora bivše deponije u Novom Žedniku.
Subotičke kompanije pomažu oplemenjivanje životne sredine na prostoru nekadašnje deponije u Novom Žedniku

Po rečima Mihajla Ždrnje, predsednika UG "Zelena oaza Subotica", akcija se organizuje u saradnji sa više subotičkih  kompanija koje su finansijski pomogle nabavku sadnog materijala, a neke od njih su u prethodnom periodu takođe dale podršku u saniranju i rekultivaciji kompletnog prostora nekadašnje divlje deponije u Novom Žedniku.

U subotu nas očekuje prohladan dan, ali sa dosta sunca i što je još važnije bez padavina, tako da će ove okolnosti ići na ruku organizatora u realizaciji akcije.  Kako nam je precizirano na ovom prostoru biće zasađeno oko 750 mladih sadnica javora, jasena, platana, breze, bresta, ruja i katalpe.

- Pozivamo sve zainteresovane građane da nam se priključe, da u dobrom raspoloženju i vedrog duha malim doprinosom svakog od nas, damo i pružimo našoj okolini lepši trenutak, napravimo i sebi i njoj zalog za budućnost. To je nešto što nam svima neiscrpno treba, to je čistiji vazduh i lepša životna sredina - poručuje Ždrnja. - Očekujemo vas u dobrom raspoloženju, da zajedno pravimo pluća Žednika!

Subotičke kompanije pomažu oplemenjivanje životne sredine na prostoru nekadašnje deponije u Novom ŽednikuOkupljanje učesnika biće u 10,30 časova, a sama akcija počinje pola časa kasnije. Organizatori apeluju na sve prisutne da se pridržavaju epidemioloških merama u borbi protiv korona virusa.

- Molimo sve koji nam se budu sutra pridružili  da se pridržavaju epidemioloških mera i da ispoštujemo sve preporuke vezane za okupljanje na otvorenom, pre svega držanjem fizičke distance - apeluje Mihajlo Ždrnja. - Prostor je i suviše velik, površine oko 4 hektara, tako da to neće biti problem. Neka nam upravo tih nekoliko koraka preporučene fizičke udaljenosti, budu jos veći razlog naše društvene povezanosti!

Subotičke kompanije pomažu oplemenjivanje životne sredine na prostoru nekadašnje deponije u Novom Žedniku

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3569

Povezana vest

Povezane teme

novi žednik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.