Komentara: 23
Pregleda: 8125
Foto

„Subotička toplana“ spremna za grejnu sezonu, primenjivaće se program štednje

07.10.2022. u 15:40h
Izvor: Subotica.com
Postrojenja JKP „Subotička toplana“ spremna su za predstojeću grejnu sezonu, a u slučaju problema sa nabavkom gasa, spreman je i alternativni sistem na mazut.
„Subotička toplana“ spremna za grejnu sezonu, primenjivaće se program štednje

Po rečima gradonačelnika Stevana Bakića, koji je obišao pogone „Toplane“, Vlada Srbije obezbedila je neohodne rezerve gasa, dok je Ministarstvo rudarstva i energetike napravilo program  za mere štednje, koje da svi proizvođači i distributeri spuste temperaturu sa 21 na 20 stepeni.

„Subotička toplana“ spremna za grejnu sezonu, primenjivaće se program štednje

- Sve mere štednje su isplanirane i zahvaljujem predsedniku Aleksandru Vučiću koji je na vreme prepoznao probleme energetske krize i preduzeo sve mere da građani Subotice i cele Srbije dočekaju kraj grejne sezone dočekaju sa toplim radijatorima – poručio je gradonačelnik Bakić. – „Subotička toplana“ od 2018.godine nije podizala cene, a imamo poskupljenje gasa za 12 odsto, poskupljenje električne energije za 26.3 odsto, te je doneta odluka da se povisi cena daljinskog grejanja za deset odsto.

Remontne aktivnosti na sistemu daljinskog grejanja, koje su trajale punih pet meseci,  uspešnu su završene.

„Subotička toplana“ spremna za grejnu sezonu, primenjivaće se program štednje- U sklopu toga je urađeno oko 800 raznih operacija na kompletnom sistemu daljinskog grejanja. Uradili smo i rekonstrukciju kompletnog mazutskog voda i rezervoara, tako da  u slučaju poremećaja na tržištu gasa imamo i alternativu za grejanje na mazut – objasnio je Saša Petković, direktor JKP „Subotička toplana“.  – U međuvremenu su završene sve inspekcijske provere, dobii smo sve potrebne papire tako da smo  potpuno spremni za početak grejne sezone

Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, a preduzeće je u pripravnosti od početka meseca, i ukoliko tri dana zaredom u 21 čas temperatura padne ispod 12 stepeni, grejanje će početi i ranije.

Izvor: Subotica.com
Obilazak postrojenja Toplane pred početak grejne sezone Obilazak postrojenja Toplane pred početak grejne sezone Obilazak postrojenja Toplane pred početak grejne sezone Obilazak postrojenja Toplane pred početak grejne sezone Obilazak postrojenja Toplane pred početak grejne sezone Obilazak postrojenja Toplane pred početak grejne sezone Obilazak postrojenja Toplane pred početak grejne sezone Obilazak postrojenja Toplane pred početak grejne sezone
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 8125
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

skuplje grejanje

gradska toplana

stevan bakić

daljinsko grejanje

jkp subotička toplana

saša petković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.