Komentara: 102
Pregleda: 34605

Subotičanin napadnut u Hrvatskoj zbog tetovaže

31.07.2018. u 16:59h
Izvor: Subotica.com
Krajem protekle sedmice u Splitu je napadnut 27-godišnji Subotičanin, kada je, prema njegovim rečima, na njega nasrnulo desetak lokalnih nasilnika smatrajući njegove ćirilične tetovaže provokacijom. Splitska policija za sada ne može da potvrdi da se napad desio.
Subotičanin napadnut u Hrvatskoj zbog tetovaže

Nakon posete rodnom Kninu, odakle je izbegao 1995. godine posle „Oluje“, Aleksandar Gundelj je boravak u Hrvatskoj odlučio da iskoristi i za odlazak na more. Odlučio se za plažu Bačvice kod Splita, međutim tokom boravka tamo ispričao je da je imao neprijatnosti.

Tokom njegovog boravka na plaži, u trenutku incidenta, Gundelj je bio bez gornjeg dela odeće, te su pažnju nasilnika privukli njegove velike tetovaže „Delije Knin“, kao i reči kneza Lazara, rečene pred Boj na Kosovu: „Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kakva je sila koja mi preti, nego po tome koliku svetinju branim“, koje su preko gornjeg dela leđa istetovirane ćiriličnim pismom.

Kako Gundelj tvrdi, grupa momaka počela je da viče da je „ovde došao da provocira“ i da ga šutira i udara pesnicama.

- Sve se desilo u nekih sat vremena. Njih desetak pojavilo se držeći palice na razvlačenje, neke kugle, počeli da me šutiraju po glavi i telu – izjavio je Aleksandar pri povratku u Suboticu. - Ne znam šta da kažem, to je bukvalno bila borba za život. Sam sam bio protiv njih svih i u tom trenutku stvarno da se osećaš bespomoćno.

Subotičanin napadnut u Hrvatskoj zbog tetovaže

Foto: Đakomo Beluči / Facebook

Aleksandar je uspeo da umakne u obližnji kafić iz koga su ga izbacili, rekavši da ne žele da učestvuju u njihovoj svađi. Na kraju se sklonio u zgradu gde je jedna od stanarki odmah pozvala policiju.

Mladić, srećom, nije teže povređen i posle davanja izjave u policiji, po njihovoj preporuci, vratio se u Suboticu.

- Nisam mogao ni da pretpostavim da bi tako nešto moglo da mi se desi, baš zato što sma i rnaije letovao u Hrvatskoj, mada sada prvi put u Splitu. Zaista nisma imao nameru da izazivam neke sukobe, najmanje po nacionalnoj osnovi. - kaže Aleksandar - U skorije vreme sigurno neću ići u Hrvatsku na letovanje. U Knin svakako planiram da idem i od toga ne odustajem, ali što se tiče mora, za sada me sigurno neće videti.

NEGIRAO NAPAD, ODBIO LEKARSKU POMOĆ I DALJI RAZGOVOR SA POLICIJOM

Zbog specifičnosti situacije kontaktirali smo i Policijsku upravu Splitsko-Dalmatinsku, od koje smo zatražili zvaničan dopis povodom ovog slučaja. U dopisu nam je potvrđeno da je „policija u petak, 27. jula, u poslepodnevnim časovima, po pozivu građana izašla na lice mesta, zatekla 27-godišnjeg Subotičanina koji je tvrdio da su ga jurile nepoznate osobe“ uz napomenu „da patroliranjem oko tog područja nisu nađene osobe koje bi se mogle dovesti u slučaj sa ovom dojavom“.

- U razgovoru s policijskim službenicima, 27-godišnjak je izjavio kako ga niko nije napao, odbio je ponuđenu lekarsku pomoć, kao i dalji razgovor s policijskim službenicima vezano za te okolnosti, ali je zatražio pomoć policije prilikom pronalaženja osoba s kojima se nalazio u društvu. Policijski službenici otišli su potražiti te osobe, a nakon što su ih pronašli, 27-godišnjak je zajedno s društvom napustio službene prostorije – navodi se u saopštenju PU Splitsko-Dalmatinske, uz komentar "da se nastavlja sprovođenje kriminalističkog istraživanja kako bi se utvrdilo da li je u konkretnom slučaju zaista došlo do napada na 27-godišnjaka, nakon čega će se, zavisno o utvrđenom preduzeti dalje potrebne radnje, u skladu sa propisima i ovlašćenjima policije“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 102
Pregleda: 34605
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.