Komentara: 8
Pregleda: 14524

Subotičani uče onlajn bankarstvo

03.03.2016. u 18:30h
Izvor: Subotica.com
Margita Prčić je Subotičanka koja je u osmoj deceniji odlučila da ponovo postane pionirka, ovoga puta u korišćenju usluga elektronskog bankarstva.
Subotičani uče onlajn bankarstvo

Iako o sugrađanima trećeg doba vladaju predrasude da retko koriste prednosti modernih tehnologija, to nije Margitin slučaj.

Subotičani uče onlajn bankarstvo

Margita Prčić

Među prvim je korisnicima prve onlajn ekspoziture koju je “lansirala” Sosijete ženeral banka, a zahvaljujući mogućnosti da sve svoje bankarske aktivnosti obavi na internetu, uštedela je i vreme i novac jer sada ima priliku da plati svoje račune bez provizije i bez odlaska u banku. Tako je Margita svom tabletu, koji je dobila na poklon od unuka, dala i upotrebnu vrednost - proverava stanje na računu, pregleda transakcije, plaća račune bez provizije. 

Prema rečima Gorana Rakića, menadžera ekspoziture Sosijete ženeral banke u Subotici, klijentima je omogućeno da putem računara, tableta i mobilnih telefona komuniciraju sa bankom i obave sve neophodne transakcije brzo, jednostavno i uz minimalne troškove. Onlajn ekspozitura je zapravo dodatni izbor za sve klijente koji žele da promene novac, odobre dozvoljeni minus ili plate račune iz udobnosti svog doma.

"Mi smo prvi napravili virtuelnu ekspozituru koja se ni na koji način ne razlikuje od standardne, gde ljudi svakodnevno dolaze, ali glavna prednost i odlika je što sada sve one jednostavne, ali i neke zahtevnije transakcije, kao  što je podizanje gotovinskog kredita, možemo da obavimo putem interneta”, rekao je Rakić i naglasio da je e-bankarstvo jednostavan servis za korišćenje.

Subotičani uče onlajn bankarstvo

U subotičkim ekspoziturama Sosijete ženeral banke, kao i u drugim poslovnicama širom Srbije, nalaze se i takozvani e-korneri, gde su klijentima na raspolaganju računari banke, preko kojih mogu da obave usluge a da ne čekaju ispred šaltera.

Za neke od najpopularnijih bankarskih proizvoda, kao što su kratkoročni dinarski zajmovi, potrebno je da klijenti poseduju digitalni potpis koji se računa i priznaje kao svojeručni. Digitalni sertifikat izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova a osim u onlajn bankarstvu, uskoro se očekuje i njegova šira primena pa je njegovo pribavljanje u budućnosti višestruko korisno.

Sve dileme u vezi sa korišćenjem digitalne ekspoziture mogu preko interneta razrešiti i onlajn bankari, koji su klijentima dostupni putem video poziva, od 8 do 22 časa radnim danima, odnosno od 10 do 19 časova vikendom.

Ipak, subotički bankari Sosijete ženeral ekspozitura, u želji da što više sugrađana,  poput Margite, nauče da surfuju kroz digitalnu banku, tokom marta će svake srede, u saradnji sa Američkim kutkom, organizovati besplatnu radionicu za obuku u onlajn bankarstvu. Prva radionica zainteresovala je veliki broj Subotičana, a radionica je namenjena svima koji žele da nauče kako se koristi e-bankarstvo, nezavisno od toga da li su postojeći ili potencijalni klijenti Sosijete ženeral. Radionica će se održavati do kraja meseca svake srede u Gradskoj bibilioteci u Subotici, sa početkom u 16 časova. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 14524
Povezane teme

societe generale

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.