• Pregleda: 3711

Subotičani spremaju zimnicu

Druga polovina avgusta je vreme je kada su domaćice navikle da počinju sa spremanjem turšije, ajvara, kuvanog paradajza i ostalih đakonija na koje je naš narod navikao da ima na trpezi u toku zimskih dana. Ekipa City televizije je bila na Mlečnoj pijaci i proverila da li su pripeme počele ili se nešto promenilo u navikama Subotičana.
Subotičani spremaju zimnicu

Cene voća i povrća na subotičkim pijacama veće su u odnosu na prošlu godinu u proseku i do 30 procenata što utiče na prodaju koja je prema rečima prodavaca znatno smanjena.

Za kilogram krastavaca potrebno je izdvojiti od 20 do 40 dinara, za papriku od 2 do 15 dinara po komadu, cene paradajza po kilogramu kreću se od 60 do 120 dinara, koliko košta i kilogram boranije, kg krompira na Subotičkim pijacama košta od 15 do 30din, dok kg patlidžana staje oko 35 din.

Cena karfiola kreće se od 80 do 100din , kupus od 20 do 30 za kg, beli luk od 150 do 250din a crni od 20 do 30 din za kg. Breskve, jabuke i šljive dostižu cene do 150 din, dinara po kilogramu.

Pogledajte cene na subotičkim pijacama od 05. avgusta 2012. godine.

Izvor: RTV City

povezane teme

3
suboticanka Odgovori
pravim zimnicu uz ovu pesmu http://www.youtube.com/watch?v=hEv8vQ1OOP0 :)
Tavankucanin Odgovori
To samo neka bake misaju kao i Sasa Matic i Radmila kao sto rada misa tako treba i babe da misaju dunc za zimnicu...
janko Odgovori
Kakvo ostavljanje zimnice? Pre mesec dana sam jedne nedelje kupio paradajz za 30 dinara kilo, a sada traže 100-120. Cene su otišle zbog suše. I voće je preskupo. Kupci na pijacu više ne kupuju na kilo nego na komad.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.