Komentara: 49
Pregleda: 12004

Subotičani se žale i na povećane račune za gas

18.01.2014. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
Posle nerealno visokih računa za električnu energiju za mesec decembar, građani Subotice su se požalili i na račune za gas koji ovih dana stižu na kućne adrese. Sam energent je već duže vreme pod sumnjom zbog lošeg kvaliteta, ali sam decembar koji je bio skoro pa topliji od novembra doneo je uslovno rečeno veću potrošnju, odnosno veće račune.
Subotičani se žale i na povećane račune za gas

Veliki broj građana javljao nam se proteklih dana raznim kanalima sugerišući na nerealno visoke decembarske račune za potrošnju gasa, iako je sam decembar bio jedan od toplijih poslednjih nekoliko godina.

Javna je tajna da je kvalitet gasa u Srbiji već odavno daleko ispod standarda, pa čak postoje i teorije da se svesno "upumpava" vazduh kako bi se razblažio gas, a samim time ovaj energent bi imao lošiji kvalitet, čime bi se zahtevala duža upotreba, što za sobom povlači i "duže okretanje" brojčanika i neminovno uslovno rečeno veće potrošnje.

Građani koji su nam se obratili nisu birali reči za novonastalu situaciju, ali u proseku izraženo je veliko nezadovoljstvo i najdirektnija sumnja da su prevareni, a šta o tome misle u samom SuboticaGas-u saznaćemo od ponedeljka, pošto danas nisu dostupni za komentare.

Neki od komentara naših posetilaca mogu da se pročitaju u povezanim pištaljkama.

Subotica naravno nije usamljeni slučaj, stanovnici Inđije takođe su potvrdili da su im računi značajno uvećani, a Inđijski distributer je već preduzeo određene korake i u prethodnim danima zatražio je vanrednu kontrolu kvaliteta gasa od "Srbijagasa" kao i kontrolu protoka u smislu utrošene količine. Rezultati kontrole kvaliteta biće poznati tokom sledeće nedelje, a inđijski "Ingas" zatražio je u međuvremenu i mišljenje Agencije za energetiku gde su, za sada, dobili usmeni odgovor da nema nepravilnosti u obračunu potrošnje gasa od strane "Srbijagasa". Za sada nemamo informaciju da li će provera biti tražena i od SuboticaGas-a.

Pored gasa uvećani i računi za struju

Pre nekoliko dana preneli smo izjavu iz Elektrovojvodine, Elektrodistributivnog centra "Subotica" u kojem je rečeno da su građani Subotice u proseku dobili manje račune za električnu energiju, za razliku od većeg dela Srbije koji je dobio uvećane račune, iako je bila manja potrošnja. Na ovu izjavu burno su reagovali građani kroz komentare tvrdeći da to nije istina i da je mnogo njih (koji su se javili putem komentara) dobila i duplo veće račune, iako ne koriste električnu energiju kao primarni izvor za grejanje. Više o ovome možete da pročitate u povezanoj vesti.

Žalbe i na račune JKP "Toplana"

Pored gore navedenih januarskih "čestitki" građani se žale i na visoke račune za grejanje, odnosno one račune koji stižu iz subotičke Toplane. I za njihovu zvaničnu izjavu moraćemo da sačekamo ponedeljak, a do tada, po svemu sudeći, od građana se očekuje da planiraju da plate koliko se od njih traži

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 49
Pregleda: 12004

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

suboticagas

potrošnja struje

računi za struju

računi za gas

potrošnja gasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.