Komentara: 6
Pregleda: 4889
Foto

Subotičani sakupljali novogodišnje paketiće za decu sa Kosova i Metohije

12.12.2021. u 11:46h > 14:15
Izvor: Subotica.com
Akcija u organizaciji Humanitarne organizacije "Svi za Kosmet", koja ima za cilj prikupljanje novogodišnjih paketića za decu sa Kosova i Metohije, održava se sedmi put. I ove godine Subotičani su pokazali veliko srce i poslali mnogo ljubavi našim sunarodnjacima u južnoj pokrajini. Prikupljanje donacija traje do 27. decembra.
Subotičani sakupljali novogodišnje paketiće za decu sa Kosova i Metohije

U prošlogodišnjoj akciji, rekordnoj u dosadašnjoj organizaciji, prikupljeno je 13.890 paketića koji su podeljeni deci u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, od Jarinja do Šar planine.

Kako bi u najmanju ruku ponovili uspeh prošlogodišnje akcije, ogranci organizacije "Svi za Kosmet" ponovo su angažovali sve svoje članove i volontere da animiraju građane i i dobrotvore da se priključe akciji i izmame osmehe deci sa Kosova i Metohije koja su i više nego skromna, žive u teškim socijalnim uslovima, uskraćeni za mnoge lepote zdravog detinjstva.

Subotičani sakupljali novogodišnje paketiće za decu sa Kosova i Metohije

- Centralnu akciju održali smo u subotu, 11. decembra, na Trgu slobode. Ove godine bio je uključeno četrnaest osnovnih i srednjih škola u Subotici. Akciju su podržale i dve grupe - bajkeri "Mrak" i Međunarodni oldtajmer klub "Subotica", koji su nam predali značajne donacije, ali i svojim prisustvom uveličale akciju -  kaže Siniša Lalić, predstavnik subotičkog ogranka organizacije "Svi za Kosmet"

Subotičani sakupljali novogodišnje paketiće za decu sa Kosova i Metohije

Akcija traje do 27. decembra, kada će se prikupljeni paketići prebaciti u centralni magacin organizacije u Beogradu, odakle će se dalje organizovati transport na Kosovo i Metohiju, u srpske enklave.

- Očekujemo da ćemo u prvim danima 2022. godine kamionima eparhije Raško-Prizrenske prebaciti paketiće u našu južnu pokrajinu, a podela će biti nakon Božića, računamo od 10. januara, a da će sve biti podeljeno do 10. februara - dodao je Lalić.

Subotičani sakupljali novogodišnje paketiće za decu sa Kosova i Metohije

Svi koji žele da pomognu, a nisu do sada bili u mogućnosti, mogu svoj paketić ili paketiće sa slatkišima i slanišima da pošalju tako što će pozvati "Skočko dostavu" na broj 064/100-90-01 i predati svoje donacije. Takođe, SMS broj za novčane donacije je 4030 (100 dinara) čime pomažete ugrožene višečlane srpske porodice na Kosmetu.

Izvor: Subotica.com
Štand "Svi za Kosmet" - prikupljanje paketića za decu sa KiM Štand "Svi za Kosmet" - prikupljanje paketića za decu sa KiM Štand "Svi za Kosmet" - prikupljanje paketića za decu sa KiM Štand "Svi za Kosmet" - prikupljanje paketića za decu sa KiM Štand "Svi za Kosmet" - prikupljanje paketića za decu sa KiM Štand "Svi za Kosmet" - prikupljanje paketića za decu sa KiM Štand "Svi za Kosmet" - prikupljanje paketića za decu sa KiM Štand "Svi za Kosmet" - prikupljanje paketića za decu sa KiM
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4889

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna organizacija svi za kosmet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.