Komentara: 20
Pregleda: 4885

Subotičani najviše letuju u Grčkoj

09.07.2019. u 14:20h
Izvor: Subotica.com
Sezona godišnjih odmora je uveliko počela, a najpopularnija destinacija za letovanje među Subotičanima je i ove godine Grčka, za kojom slede Turska, Hrvatska i Crna Gora. Poslednjih godina poraslo je interesovanje i za jednodnevne izlete, koji su najatraktivniji u prolećnim i jesenjim mesecima.
Subotičani najviše letuju u Grčkoj

Prve grupe sugrađana na letovanje su krenule već 15. maja, a prema rečima Borisa Tota, turističkog vodiča, najtraženiji su aranžmani u pred i vansezoni, odnosno tokom juna i septembra kada pretežno putuju stariji sugrađani, dok se porodice sa decom odlučuju za letovanje u piku sezone, zbog završetka školske godine.

- Najveći broj aranžmana koji se proda u turističkim agencijama je za Grčku i to na prvom mestu za severni region, odnosno Halkidiki i Olimpsku regiju, a potom i za severozapadni region, gde su Parga i Sivota. U poslednje vreme, oseća se porast interesovanja za Tursku. Ta tendencija je opala poslednjih godina, ali se prošle i ove godine ponovo vratila, te su Subotičani u velikom broju uplaćivali letovanje u Turskoj, pretežno u Antalijskoj regiji za one koji traže ol-inkluziv odmor, a ima polazaka i za severnu Tursku, gde su Kušadasi i Sarimsakli - kaže Tot.

Subotičani najviše letuju u Grčkoj

Pored Grčke i Turske, sugrađani rado letuju i na hrvatskom primorju, gde se traže pristupačni apartmani u Makarskoj, kao i jeftiniji hoteli na Istri i Hvaru. Dosta Subotičana odlazi na more u Crnu Goru u sopstvenoj režiji, dok manji broj letuje u Španiji.

Za one koji ne mogu da uzmu godišnji odmor ili je letovanje na moru preveliki trošak, u turističkim agencijama organizuju i jednodnevne izlete koji su, prema rečima našeg sagovornika, najatraktivniji tokom prolećnih i jesenjih meseci.

- To su izleti koji traju 24 sata, a najviše njih se realizuje tokom marta, aprila i maja, pa tokom septembra, oktobra i novembra, zaključno sa decembrom, kada organizujemo posete božićnim i novogodišnjim vašarima u Budimpešti, Temišvaru, Zagrebu i Beču. U pitanju je kulturni turizam, jer tokom izleta uvek posetimo neke manifestacije, festivale ili pozorišne predstave, a dosta je tražen i vinski region u Mađarskoj. Tokom leta najčešće vodimo na nešto opuštenije izlete kao što je Balaton, gde se rano ujutro krene i ceo dan provede na jezeru - poručuje Tot.

Subotičani najviše letuju u Grčkoj

Cena jednodnevnih izleta kreće se od 20 do 40 evra, dok je za letovanje u Grčkoj u piku sezone potrebno izdvojiti oko 200 evra za put i dvokrevetni smeštaj u Olimpijskoj regiji, a za višekrevetni oko 140 evra. Halkidiki i Tasos su nešto skuplji, te se cena kreće od 220 do 280 evra, a za ol-inkluziv letovanje u Turskoj sa avionskim prevozom moguće je pronaći aranžman već od 450 evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4885
Povezane teme

subotičani letovanje

letnja sezona

putovanje

godišnji odmor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.