• Pregleda: 4181

Subotičani najviše letuju u Grčkoj

Sezona godišnjih odmora je uveliko počela, a najpopularnija destinacija za letovanje među Subotičanima je i ove godine Grčka, za kojom slede Turska, Hrvatska i Crna Gora. Poslednjih godina poraslo je interesovanje i za jednodnevne izlete, koji su najatraktivniji u prolećnim i jesenjim mesecima.
Subotičani najviše letuju u Grčkoj

Prve grupe sugrađana na letovanje su krenule već 15. maja, a prema rečima Borisa Tota, turističkog vodiča, najtraženiji su aranžmani u pred i vansezoni, odnosno tokom juna i septembra kada pretežno putuju stariji sugrađani, dok se porodice sa decom odlučuju za letovanje u piku sezone, zbog završetka školske godine.

- Najveći broj aranžmana koji se proda u turističkim agencijama je za Grčku i to na prvom mestu za severni region, odnosno Halkidiki i Olimpsku regiju, a potom i za severozapadni region, gde su Parga i Sivota. U poslednje vreme, oseća se porast interesovanja za Tursku. Ta tendencija je opala poslednjih godina, ali se prošle i ove godine ponovo vratila, te su Subotičani u velikom broju uplaćivali letovanje u Turskoj, pretežno u Antalijskoj regiji za one koji traže ol-inkluziv odmor, a ima polazaka i za severnu Tursku, gde su Kušadasi i Sarimsakli - kaže Tot.

Pored Grčke i Turske, sugrađani rado letuju i na hrvatskom primorju, gde se traže pristupačni apartmani u Makarskoj, kao i jeftiniji hoteli na Istri i Hvaru. Dosta Subotičana odlazi na more u Crnu Goru u sopstvenoj režiji, dok manji broj letuje u Španiji.

Za one koji ne mogu da uzmu godišnji odmor ili je letovanje na moru preveliki trošak, u turističkim agencijama organizuju i jednodnevne izlete koji su, prema rečima našeg sagovornika, najatraktivniji tokom prolećnih i jesenjih meseci.

- To su izleti koji traju 24 sata, a najviše njih se realizuje tokom marta, aprila i maja, pa tokom septembra, oktobra i novembra, zaključno sa decembrom, kada organizujemo posete božićnim i novogodišnjim vašarima u Budimpešti, Temišvaru, Zagrebu i Beču. U pitanju je kulturni turizam, jer tokom izleta uvek posetimo neke manifestacije, festivale ili pozorišne predstave, a dosta je tražen i vinski region u Mađarskoj. Tokom leta najčešće vodimo na nešto opuštenije izlete kao što je Balaton, gde se rano ujutro krene i ceo dan provede na jezeru - poručuje Tot.

Cena jednodnevnih izleta kreće se od 20 do 40 evra, dok je za letovanje u Grčkoj u piku sezone potrebno izdvojiti oko 200 evra za put i dvokrevetni smeštaj u Olimpijskoj regiji, a za višekrevetni oko 140 evra. Halkidiki i Tasos su nešto skuplji, te se cena kreće od 220 do 280 evra, a za ol-inkluziv letovanje u Turskoj sa avionskim prevozom moguće je pronaći aranžman već od 450 evra.

Izvor: Subotica.com

Da li planirate letnji odmor ove godine, ili ste već bili? i gde?

povezane teme

20
Mačak Odgovori
Tekla voda na valove
avet Odgovori
Nažalost većina subotičana najviše letuje u Subotici, odnosno, kod kuće.
Samo pojedinci imaju tu privilegiju da letuju negde drugde.
Deki
Mozes misliti letovanje 200-300e...kao nema se,a pogledaj sta se vozi po gradu,i koliko se vozi,a cena benzina...
L21 Odgovori
Neko da preporuci mirnu destinaciju u Grckoj?
chubycheck
ostrvo Kefalonija
Simke
Samotraki ostrvo. Relativno blizu, nema guzve ali ni nekog preteranog luksuza. Interesantna istorija.
ilke
Kefalonia- Selo Poros
tisina I tisina ,lokalni autobusi voze za 3-5 evra naokolo
Opalac
Larissa (Kokkino Nero i Sotirica), Metamorfosis, Polichrono (blizu je Hanioti ako pozelite ipak malo guzve), Evia, Agios Giorgios south (Krf)...
BOT HUNTER Odgovori
Suboticani najvise gletuju po Austriji.
C Odgovori
Nema opcije "Nikada nisam letovao"?
HUmus
Nema ni pitanja da li si letovao
Alex Odgovori
Samo Španija bajo moj
Uvek u pravu Odgovori
Najviše letuju u industrijskoj zoni i buvljaku.
Bunjevac Odgovori
Ko nema para za letovanje u Grčkoj nek ide na Tahiti.
Овца за шишање
У праву си. И грч(к)е се док (г)летују!
Olivia Bajor Odgovori
Crna Gora na prvom mestu
Opalac
Ne znam da li si primetila, ali cim "otvoris usta" dobijes bar 10:1 minusa. :)
Šiptar Odgovori
Albanija je trenutno najjeftinija destinacija.
Bagatela.
Paja Odgovori
Svuda samo u Hrvatsku vise nikad......Bili prosle godine u malom mestu pokraj Splita....vozili se po gradu gledaju nas kao vuk ovcu.....Za svoje pare odoh u prelepu Grcku kod prijateljski nastrojenih ljudi.... Kod ovih Primitivaca nikad vise.....Daleko im lepa kuća....
Bunjevac Odgovori
Ne dajte Bunjevcima da iđu litovat u Hrvatsku jel njim tamo priti da ji pohrvate oma čim priđu granicu.I ondak ćedu se taki vratit vamo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.