Komentara: 1
Pregleda: 2977

Subotičani još uvek solidarni

21.05.2014. u 17:50h
Izvor: RTV City
Želja Subotičana da pomognu stanovnicima područja ugroženih poplavama ne jenjava. I danas je veliki broj neophodnih artikala prikupljen na organizovanim punktovima. Naša ekipa obišla je neke od njih.
Subotičani još uvek solidarni

Iako građani još od ponedeljka donose neke od prekopotrebnih artikala u prostorije Mesne zajednice Mali Bajmok, akcija prikupljanja humanitarne pomoći zvanično je počela danas i trajaće do petka kada će prikupljena roba biti upućena ka Crvenom krstu na dalju distribuciju.

„Imamo već dosta garderobe koje selektiramo. Trenutno najpotrebnija nam je voda, sredstva za dezinfekciju i čiščenje, kao i dečije stvari, pelene i hrana.“ – rekla je sekretar u MZ "Mali Bajmok" Ema Šandor.

U dogovoru sa menadžmentom Doma zdravlja, Sindikat medicinskih sestara i tehničara uključio se u akciju prikupljanja pomoći za ugrožena lica.  Akcija traje do petka kada će, do tada prikupljena finansijska sredstva biti uplaćena na žiro račun Vlade Srbije. Tada će i pomoć u higijenskim sredstvima, odeći, obući, flaširanoj vodi i ostalim preko potrebnim artiklima  biti predata Crvenom krstu.

„Odziva ima i svako ko želi može da pomogne. U tom smislu organizovali smo dežurstva u članova predsedništva Sindikata tokom trajanja humanitarne akciji, koja se sprovodi u prostorijama Doma zdravlja. „- kaže član preds. SMSIT Doma zdravlja Subotica, Miroslav Zelić.

I prostorije Sportskog saveza grada Subotice otvorene su za prikupljanje pomoći. Određeni broj subotičkih sportista i organizacija već se odazvao apelu za pomoć, kako preko mesnih kancelarija, tako i preko Saveza. Svakodnevno u njihove prostorije pristižu paketi i poruke podrške sunarodnicima.

„Oni i dalje veoma aktivno učestvuju u ovoj akciji. Javljaju se telefonom i prikupljaju pomoć u okviru svog članstva i organizovano donose ovde u Sportski savez. Akcija traje do petka, ali će se pomoć sakupljati verovatno i sledeće nedelje, jer će ona biti neophodna ne samo u prvim danima, nego i kasnije.“ – objašnjava Zoran Olajić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Subotice.

Izvor: RTV City

Prikupljanje pomoći za sugrađane pogođene poplavama

Prikupljanje pomoći za sugrađane pogođene poplavama Prikupljanje pomoći za sugrađane pogođene poplavama Prikupljanje pomoći za sugrađane pogođene poplavama Prikupljanje pomoći za sugrađane pogođene poplavama Prikupljanje pomoći za sugrađane pogođene poplavama Prikupljanje pomoći za sugrađane pogođene poplavama Prikupljanje pomoći za sugrađane pogođene poplavama Prikupljanje pomoći za sugrađane pogođene poplavama
Pogledaj ostale fotografije

Prikupljanju pomoći u Crvenom krstu uz veliki odziv građana Subotice

Prikupljanju pomoći u Crvenom krstu uz veliki odziv građana Subotice Prikupljanju pomoći u Crvenom krstu uz veliki odziv građana Subotice Prikupljanju pomoći u Crvenom krstu uz veliki odziv građana Subotice Prikupljanju pomoći u Crvenom krstu uz veliki odziv građana Subotice Prikupljanju pomoći u Crvenom krstu uz veliki odziv građana Subotice Prikupljanju pomoći u Crvenom krstu uz veliki odziv građana Subotice Prikupljanju pomoći u Crvenom krstu uz veliki odziv građana Subotice Prikupljanju pomoći u Crvenom krstu uz veliki odziv građana Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2977

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

crveni krst

humanitarna pomoć

donacija

donacija ugroženima od poplava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.