Komentara: 46
Pregleda: 6847

„Subotica-trans“ zapošljava 12 vozača

09.09.2020. u 16:36h
Izvor: TV Subotica
U JP „Subotica-trans“ trenutno je 12 upražnjenih radnih mesta za vozače autobusa, zbog čega iz ovog preduzeća pozivaju zainteresovane koji ispunjavaju uslove da im se jave.
„Subotica-trans“ zapošljava 12 vozača

Kako se još uvek nisu u potpunosti vratili na stari režim rada, funkionišu bez ikakvih poteškoća, ali s poboljšanjem epidemiološke situacije očekuju angažovanje 100 odsto kapaciteta, te žele da zaposle vozače koji im nedostaju.

- Nama trenutno nedostaje 12 vozača po sistematizaciji, odnosno imamo 12 mesta koja nisu popunjena. Radno vreme vozača održavamo u zakonskom okviru, dajemo odmore i idu na godišnje odmore, smanjen je broj bolovanja što nam ide na ruku, ali bi nam definitivno značilo da imamo još 12 vozača, pogotovo ako dođe do poboljšanja epidemiološke situacije - kaže Igor Prlja, izvršni direktor za saobraćaj u JP „Subotica-trans“.

Po njegovim rečima, vozači su tokom krize u prethodnih šest meseci ipak shvatili da postoje određene prednosti rada u javnom preduzeću, kao što je, pre svega, sigurno radno mesto.

- Definitivno je da smo mi, ipak, stabilna firma. Tu je javni sektor pokazao jednu stabilnost, gde smo održali broj vozača, vozači su imali plate, sve je rađeno u skladu sa zakonom, dok je privatni sektor zaista morao, zbog tražnje za prevozom koja nije postojala, da otpušta vozače ili da im daje minimalac. Mi nismo došli u takvu situaciju, imali smo sredstva kojima smo to mogli da pokrijemo i Grad nam je zaista mnogo pomogao - dodaje Prlja.

Kako ističu nadležni, iako su ranijih godina beležili odliv vozača, to se tokom pola godine nije dogodilo. Vozači su jedino odlazili u penziju.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 46
Pregleda: 6847
Povezane teme

Suboticatrans

sutrans

jp subotica-trans

vozači autobusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.