• Pregleda: 3780

Subotica - rekorder po asfaltiranim i neasfaltiranim ulicama

Subotička Direkcija za izgradnju grada u ovoj godini raspolaže budžetom u visini od 1,3 milijarde dinara, od čega će najviše biti usmereno na izgradnju, rekonstrukciju i revitalizaciju saobraćajnica.
Subotica - rekorder po asfaltiranim i neasfaltiranim ulicama

Kako je u intervjuu Tanjugu rekla direktorka ovog preduzeća Snežana Pejčić, naglasak će biti stavljen na proširenje saobraćajne "žile kucavice" grada, poteza od Aleksandrova do Palića, gde će biti započeta izgradnja takozvanih "levih skretanja", a sve u cilju rasterećenja i bržeg protoka saobraćaja.

Osim toga, direkcija će raditi i na projektovanju proširenja nekoliko ulica, a najveći posao biće asfaltiranje 12 ulica, ukupne dužine 6,6 km, za šta je planirano ulaganje od preko 100 miliona dinara, koje su određene na osnovu zahteva mesnih zajednica.

"Subotica je rekorder i po broju asfaltiranih i po broju neasfaltiranih ulica u gradu. Naš grad ima puteva u ukupnoj dužini od 750 kilometara, od čega je preko 500 pod nekom vrstom tvrde podloge, dakle pod asfaltom, kaldrmom ili betonom, a ostatak od oko 230 kilometara je bez asfalta. Nadam se da osnovu ovih brojki građani shvataju kakav je zadatak pred ovim gradom u budućnosti", rekla je Pejčićeva.

Kao prelazno rešenje za ulice bez asfalta, ona najavljuje da će biti izvršeno posipanje tucanikom nekoliko ulica u Subotici, za šta će biti izdvojeno nešto preko 5,8 miliona dinara.

Direktorka subotičke Direkcije za izgradnju grada naglašava da su postupci eksproprijacije zemljišta potrebnog za saobraćajnice planirani za ovu godinu "kontinuitet delovanja".

Ona dodaje da je za ove svrhe namenjeno nešto preko 40 miliona dinara, a da se posebno za nabavku građevinskog zemljišta planira ulaganje 40 miliona dinara za trasu buduće saobraćajnice od ulaza u Suboticu sa Istočne petlje puta E-75 ka Javnim skladištima, čime će se, po najavama, izmestiti deo teretnog saobraćaja u gradu.

Pored toga, prema njenim rečima, u izgradnju novih trotoara, pešačkih staza i autobuskih stajališta biti uloženo 4,1 miliona dinara.

Ona najavljuje da će u izgradnju i održavanje javne rasvete u gradu biti uloženo 47,6 miliona, dok će u nove semafore biti uloženo 15,5 miliona. Takođe, 4,2 miliona dinara treba da bude uloženo u projektovanje i izgradnju optičke mreže, kao osnove za postavljanje video nadzora, s tim da će naglasak biti na nadzoru saobraćaja, javnih i obrazovnih institucija.

"U toku su postupci izrade projektnog zadatka za izradu projekta video nadzora i druge tehničke pripreme. Očekuje se aktivno učešće Saveta za bezbednost saobraćaja grada Subotice koji za ove svrhe ima opredeljenja sredstva", precizirala je ona.

Što se tiče vangradskih mesnih zajednica, Pejčićeva navodi da će 3,3 miliona dinara biti uloženo u saniranje Doma kulture u Tavankutu.

Izvor: RTV

povezane teme

12
BM Odgovori
21. vek a 200 km puteva neasfaltirano!? Bruka i sramota od grada i drzave! Zivim na Palicu u dosta prometnoj ulici a nemamo pesacku stazu, ali ima para za neki video nadzor? eeej pa o cemu mi pricamo??? Subotica=selo!
kritičar Odgovori
Koliko je ne namenski svake godine potrošeno para,za te pare je moglo da se izbetoniraju sve ulice,da se završi pozorište,da se završi bazen...... ako je Dulić mogao da izgradi 200 stanova na Prozivci od svoih primanja,gradski budžet je mogao sve ovo da završi. Posebno gradski čelnici su mogli da sačuvaju 10 fabrika, i najmanje 10 000 hiljada radnih mesta. Svi treba da se ponašaju domaćinski ako hoće da građani bolje žive,ne treba samo da misle na sebe.
nema pojma o cemu govori Odgovori
... rekorder ?! kakav rekorder ??? u apsollutnoj dužini puteva ? procentuallni odnos kategorija puteva ui odnosu na tipove podloge ? .... očevidno je da gospoja nije dorasla svome poslu i nema pojma o čemu govori samo po partijskoj liniji izvršava domaći zadatak i ko papagaj ponavlja reklamne slogane iz predizbornih poruka !!! probudse ba ljepotce - davno su prošli izbori !!!
Profi Odgovori
MZ Makova Sedmica nije uvrštena čak ni u onoj najlošijoj varijanti,a to je bar posipanje tucanika!SRAMOTA g-đo V.D. Snežana Pejčić. Pospite Ljermontovu ili Anke Butorac,ako već nema para za asfalt!
Stereotip Odgovori
Subotica-rekorder po kolicini 'opranog' novca kroz asfaltiranje grada.
024 Odgovori
E da je i tucanik, nego pesak ili zemlja. Tužno, rupa do rupe,,, ni traktor ne može da prođe bez cimanja i problema
eto nam objasnjenja Odgovori
... hvala Stereotipe na ukazanom rekordu !!!
idjoska Odgovori
Da li je moguce da opet nista nece biti uradjeno u Idjoskoj ulici? Bruka i sramota je pogledati u tu ulicu a ne proci. Ne moze se vise ziveti od blata i vode.
exsex Odgovori
Rekonstrukcija glavnog puta Palicki put moze da se vidi u kakvom je stanju. Ako ovako rade i ove puteve , to je samo za njihovu vladavinu, a posle?
The-ENEMY Odgovori
A da možda sav taj novac bude uložen jednostavno da se asfaltiraju samo neasflatirane ulice u Subotici, umesto što se razbacuje na tamo neke autoputeve van grada, hm?
Verovatno se ja ne razumem dovoljno u infrastrukturu, ali mi nešto deluje kao da bi gradske ulice trebale da imaju prioritet naspram "nekih tamo" puteva kojima građani ne putuju svakim danom.
DD Odgovori
Ima toliko losis ulica da je to strasno.Gledam kraj u kome zivim,Zeljeznicko naselje katastrofa.Nema niceg osim blatnjavih i neasfaltiranih ulica.Ulice u mojoj okolini Hunjadi Janosa,Kozjacka,Tivodara Puskasa i druge uzasne,kada pada kisa ili sneg trebaju nam gumene cizme i camac jer iz ulice ne mozemo da izadjemo.To bih ja stavila na naslovnu stranu.Kakve ulice,takva drzava,lopovska...
lakumity103 Odgovori
Ima tu dosta i "asfaltiranih" ulica koje bi trebalo posuti tucanikom da bi opet bile prohodne.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.