Komentara: 12
Pregleda: 4167

Subotica - rekorder po asfaltiranim i neasfaltiranim ulicama

15.04.2013. u 14:12h
Izvor: RTV
Subotička Direkcija za izgradnju grada u ovoj godini raspolaže budžetom u visini od 1,3 milijarde dinara, od čega će najviše biti usmereno na izgradnju, rekonstrukciju i revitalizaciju saobraćajnica.
Subotica - rekorder po asfaltiranim i neasfaltiranim ulicama

Kako je u intervjuu Tanjugu rekla direktorka ovog preduzeća Snežana Pejčić, naglasak će biti stavljen na proširenje saobraćajne "žile kucavice" grada, poteza od Aleksandrova do Palića, gde će biti započeta izgradnja takozvanih "levih skretanja", a sve u cilju rasterećenja i bržeg protoka saobraćaja.

Osim toga, direkcija će raditi i na projektovanju proširenja nekoliko ulica, a najveći posao biće asfaltiranje 12 ulica, ukupne dužine 6,6 km, za šta je planirano ulaganje od preko 100 miliona dinara, koje su određene na osnovu zahteva mesnih zajednica.

"Subotica je rekorder i po broju asfaltiranih i po broju neasfaltiranih ulica u gradu. Naš grad ima puteva u ukupnoj dužini od 750 kilometara, od čega je preko 500 pod nekom vrstom tvrde podloge, dakle pod asfaltom, kaldrmom ili betonom, a ostatak od oko 230 kilometara je bez asfalta. Nadam se da osnovu ovih brojki građani shvataju kakav je zadatak pred ovim gradom u budućnosti", rekla je Pejčićeva.

Kao prelazno rešenje za ulice bez asfalta, ona najavljuje da će biti izvršeno posipanje tucanikom nekoliko ulica u Subotici, za šta će biti izdvojeno nešto preko 5,8 miliona dinara.

Direktorka subotičke Direkcije za izgradnju grada naglašava da su postupci eksproprijacije zemljišta potrebnog za saobraćajnice planirani za ovu godinu "kontinuitet delovanja".

Ona dodaje da je za ove svrhe namenjeno nešto preko 40 miliona dinara, a da se posebno za nabavku građevinskog zemljišta planira ulaganje 40 miliona dinara za trasu buduće saobraćajnice od ulaza u Suboticu sa Istočne petlje puta E-75 ka Javnim skladištima, čime će se, po najavama, izmestiti deo teretnog saobraćaja u gradu.

Pored toga, prema njenim rečima, u izgradnju novih trotoara, pešačkih staza i autobuskih stajališta biti uloženo 4,1 miliona dinara.

Ona najavljuje da će u izgradnju i održavanje javne rasvete u gradu biti uloženo 47,6 miliona, dok će u nove semafore biti uloženo 15,5 miliona. Takođe, 4,2 miliona dinara treba da bude uloženo u projektovanje i izgradnju optičke mreže, kao osnove za postavljanje video nadzora, s tim da će naglasak biti na nadzoru saobraćaja, javnih i obrazovnih institucija.

"U toku su postupci izrade projektnog zadatka za izradu projekta video nadzora i druge tehničke pripreme. Očekuje se aktivno učešće Saveta za bezbednost saobraćaja grada Subotice koji za ove svrhe ima opredeljenja sredstva", precizirala je ona.

Što se tiče vangradskih mesnih zajednica, Pejčićeva navodi da će 3,3 miliona dinara biti uloženo u saniranje Doma kulture u Tavankutu.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 5 dana
Komentara: 12
Pregleda: 4167
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Snežana Pejčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.